UPDATE FOTO Fost poliţist dispărut în apele Mureşului, în Alba. S-a răsturnat cu maşina de pe un pod plutitor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şoferul unei autotutilitare este dat dispărut după ce a căzut cu maşina în apele râului Mureş, în judeţul Alba. Incidentul a avut loc pe podul plutitor dintre Blandiana şi Acmariu.

UPDATE Şoferul autotutilitarei este un bărbat în vârstă de 49 de ani din Şibot, fost poliţist şi fost şef de post în comună, recent pensionat. La faţa locului continuă căutările pompierilor. Potrivit administratorului podului (brudină), şoferul a fost observat înotând o perioadă destul de lungă de timp după care a dispărut.

Brudinarul a fost salvat de oamenii legii de pe podul suspendat în apă şi nu a suferit leziuni. Potrivit IPJ Alba, cablul care susţinea podul plutitor s-ar fi rupt, determinând înclinarea acestuia. Ca urmare, autoutilitara s-a răsturnat în apă. Martorii de la faţa locului au declarat oamenilor legii că, iniţial, şoferul ar fi fost văzut înotând în apă, dar ulterior a dispărut în albie.

În absenţa unui pod rutier, legătura dintre cele două localităţi este realizată cu un pod plutitor (brudină). Din motive deocamdată necunoscute, podul plutior s-a scufundat parţial, iar maşina s-a răsturnat în albie. Şoferul maşinii este dat dispărut. La faţa locului s-au deplasat poliţişti şi pompieri din Alba Iulia, care încearcă să salveze o persoană rămasă pe pod. Apele Mureşului sunt în prezent la o cotă mult ridicată datorită ploilor din ultima vreme.

Comunicatul IPJ Alba: La data de 12.04.2013, orele  13,15, prin apelul de urgenţă 112, o persoană din Cugir, judeţul Alba a sesizat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba despre faptul că între localităţile Balomir şi Acmariu o autoutilitară de 3,5 tone s-a răsturnat de pe un pod plutitor în râul Mureş, iar conducătorul acesteia a sărit în apă unde a dispărut.

Pentru verificarea evenimentului şi pentru a efectua căutările şi salvarea victimei la faţa locului s-au deplasat 16 poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba şi un echipaj de căutare şi salvare format din 9 lucrători, dotat cu o barcă, din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Judeţean Alba.
Din primele verificări efectuate la faţa locului poliţiştii au stabilit că victima, un bărbat de 49 de ani, din comuna Blandiana a încercat să traverseze râul Mureş cu o autoutilitară de 3,5 tone, încărcată cu nisip, pe podul plutitor (brudină), situat între localităţile Balomir şi Acmariu.

Când a ajuns la mijlocul râului Mureş siguranţa de susţinere a mecanismului de antrenare a podului plutitor (un dispozitiv mecanic angrenat de un scripete şi un cablu) s-a rupt, fapt ce a determinat ca podul să se încline şi autoutilitara să se răstoarne în râu. În acele momente de panică, pentru a se salva, victima a sărit în râul Mureş, unde a înotat pe o distanţă de câţiva metri în aval, după care a dispărut în apele învolburate ale Mureşului. Administratorul podului plutitor a reuşit să rămână pe pod şi astfel să fie salvat de către echipele de intervenţie.

Pentru găsirea victimei s-a declanşat o amplă acţiune de căutare care continuă şi azi 13.04.2013, la care participă poliţişti şi echipe de salvare constituite la nivelul Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă Alba şi Hunedoara. În data de 12.04.2013, în jurul orei 20.00 s-a reuşit scoaterea din râul Mureş a autoutilitarei.
Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor cauzelor şi condiţiilor concrete producerii tragediei.

image
Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite