UPDATE Cinci oraşe din Alba, în scenariul roşu. Cazurile de COVID-19 au depăşit limita de 3 infecţii la mia de locuitori. Când trec şcolile în online

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incidenţa cazurilor de coronavirus în municipiile şi oraşele din Alba
Incidenţa cazurilor de coronavirus în municipiile şi oraşele din Alba

Cinci oraşe din judeţul Alba se află miercuri, 14 octombrie, în scenariul roşu, după actualizarea datelor realizată miercuri de Direcţia de Sănătate Publică Alba.

UPDATE Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Alba a aprobat lista localităţilor în care şcolile trec în scenariul roşu după creşterea incidenţei COVID-19.

Unele unităţi şcolare erau deja în scenariul roşu, după cazuri COVID şi incidenţa comunicată anterior. De miercuri, 14 octombrie sunt în scenariul roşu (şcoală exclusiv online) toate unităţile de învăţământ din oraşul Ocna Mureş şi comunele Cricău, Unirea, potrivit hotărârii CJSU nr. 42/14.10.2020. Începând de joi, 15 octombrie, trec în scenariul roşu (şcoală exclusiv online) toate unităţile de învăţământ din Alba Iulia, Sebeş, Câmpeni şi Vinţu de Jos.

Ştirea iniţială: Este vorba despre Alba Iulia, Aiud, Sebeş, Câmpeni şi Ocna Mureş. În aceste oraşe, incidenţa cazurilor noi în ultimele două săptămâni, trece de 3 la mia de locuitori.

Incidenţa cazurilor în mediul urban a ajuns la 3,03 la mie, iar la nivelul întregului judeţ se ridică la 2,27. Cifrele includ şi focarele active în prezent. În mediul rural, Blandiana, Ciugud, Hopârta, Săliştea, Stremţ, Unirea şi Vinţu de Jos sunt de asemenea în scenariul roşu.

”Acolo unde incidenţa este sub 3 la mie, purtarea măştii este obligatorie în zonele aglomerate. Când incidenţa depăşeşte 3 la mie, purtarea măştii va fi obligatorie în toate spaţiile deschise. În privinţa teatrelor, cinematografelor şi a restaurantelor, când incidenţa este sub 1,5 la mie vor funcţiona la capacitate de 50%, iar între 1,5 la mie şi 3 la mie, vor funcţiona la 30% şi până la ora 23:00. Peste 3 la mie activitatea va fi sistată” a declarat marţi seară, Raed Arafat.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă urmează să decidă miercuri ce măsuri restrictive se vor aplica pentru perioada următoare. Cel mai probabil şcolile şi grădiniţele se vor închide începând de joi, 15 octombrie. De asemenea, se va impune purtarea obligatorie a măştii în spaţiile publice, în toate oraşele şi comunele unde incidenţa a depăşit 3 cazuri la mia de locuitori.

Incidenţa cazurilor din mediul rural:

incidenta covid alba

Citiţi şi:

 

FOTO Dragonu, cel mai mare furnizor de canabis din Alba Iulia, condamnat la ani grei de închisoare. Cariera infracţională  a traficantului de 31 de ani

 

Asistenta şefă a Secţiei de Boli Infecţioase din Alba Iulia: Curajul nostru dispare când oamenii nu respectă regulile

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite