UPDATE Alegeri prezidenţiale 2019 Alba. Peste 50.000 de votanţi până la ora 12.00

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Al doilea tur de alegeri pentru desemnarea preşedintelui României este programat duminică, 24 noiembrie 2019. În Alba sunt deschise peste 400 de secţii de vot.

UPDATE ora 12.05 Până la ora 12.00, în cele 439 de secţii din Alba au votat un număr de 50.155 de alegători, respectiv un procent de 16,16%, mai mic cu aproape o jumătate de procent faţă de prezenţa la nivel naţional. În turul I, la aceeaşi oră, au votat în Alba 48.527 de alegători, cu circa 2.400 mai puţin faţă de turul II.

_____________________________________________

Secţiile de votare s-au deschis  duminică, 24 noiembrie 2019, la ora 7.00, iar procesul electoral pentru alegerea preşedintelui României se va încheia la ora 21.00. Până la ora 09.00, în Alba au votat un număr de 10.363 de persoane, reprezentând 3,34% dintre cetăţenii cu drept de vot. Procentul este similar cu turul I, dar ca număr sunt mai puţini cu 10 votanţi în turul 2.

În total, în judeţul Alba au fost amenajate 439 de secţii de votare, pe listele electorale permanente fiind înscrişi 310.304 de cetăţeni cu drept de vot. Au fost tipărite, conform prevederilor legale, un număr de peste 340.000 de buletine de vot.  

Paza secţiilor de votare este asigurată de personalul structurilor MAI din judeţ: poliţişti, jandarmi, cadre ale ISU Alba, reprezentanţi ai Serviciilor „Permise Auto” şi „Paşapoarte”. Special pentru acest eveniment, un echipaj SMURD va fi pregătit în curtea ISU Alba, fiind gata de intervenţie. 

Şi-au exprimat dorinţa de a vota şi deţinuţii de la Penitenciarul Aiud, respectiv persoanele internate în unităţile medicale din judeţ. Astfel, urna mobilă va ajunge la peste 400 de deţinuţi cu drept de vot şi la câteva sute de persoane care sunt internate în spitale.

   

Peste 1.300 de poliţiştii, jandarmii şi reprezentanţi ai I.S.U. ”Unirea” Alba, asigură paza şi protecţia celor 439 de secţii de votare şi vor acţiona pentru prevenirea incidentelor şi verificarea operativă a oricărei semnalări legată de procesul electoral. Duminică, 24 noiembrie, mai mult de 200 de poliţişti, alături de jandarmi şi alte structuri, vor asigura măsuri de ordine şi linişte publică, pentru prevenirea oricăror fapte antisociale.

Pentru intervenţia efectivă la eventuale incidente, poliţiştii angrenaţi în paza şi protecţia secţiilor de votare vor fi sprijiniţi, la solicitare, de patrulele aflate în dispozitivul curent de intervenţie la evenimentele semnalate, care îşi vor desfăşura activitatea în zonă. Pentru combaterea oricăror fapte antisociale, vor fi asigurate rezerve şi echipe operative, pregătite să intervină. Astfel, peste 100 de poliţişti au fost constituiţi în echipe operative, sprijiniţi de luptători pentru acţiuni speciale, jandarmi şi pompieri.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite