Un profesor care agresa copiii la ore, la a doua condamnare definitivă la închisoare. De ce va rămâne la catedră

0
Publicat:

Un profesor de sport de la Școala Gimnazială „Vasile Goldiș” din Alba Iulia, care a agresat patru elevi de clasa a IV-a, chiar în prezența învățătoarei, a fost condamnat definitiv pentru infracțiunea de purtare abuzivă.

Profesorul este la a doua condmanare penală definitivă FOTO Pixabay
Profesorul este la a doua condmanare penală definitivă FOTO Pixabay

Faptele au avut loc în 12 octombrie 2018, iar după aproape 5 ani, în 27 aprilie 2023, Viorel O., a fost condamnat la 5 luni de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei pe un termen de 2 ani. De asemenea, acesta trebuie să plătească daune de 500 de lei fiecărui elev agresat. Curtea de Apel a menținut hotărârea Judecătoriei Alba Iulia.

Probele administrate în cauză relevă că în data de 12.10.2018, între orele 14.00-15.00, la ora de educaţie fizică a asistat şi învăţătoarea (...), oră la care inculpatul a agresat fizic un număr de patru elevi din clasa a IV-a. Astfel, în momentul în care inculpatul îi alinia în formaţie pe elevi, elevul (...) a ieşit din formaţie pentru a discuta cu o colegă, context în care profesorul l-a tras puternic de mână pe elev şi l-a trântit pe jos, persoana vătămată alunecând pe parchet aproximativ un metru, inculpatul întrebându-l: «De ce ai ieşit din formaţie, măi prostule?»”, se precizează în hotărâre.

Aceste probe au fost coroborate cu declaraţiile învățătoarei, care a arătat că unul dintre elevii agresați nu era la locul lui, fapt pentru care profesorul l-a luat pe acesta şi l-a bruscat, elevul căzând pe jos.

În momentul în care elevii erau aliniaţi în apropierea dulapului cu mingi şi alte echipamente sportive, inculpatul a împins-o cu mâna pe eleva (...) să se dea deoparte pentru a deschide dulapul şi a lovit-o peste braţ cu uşa de la dulap, eleva fiind pe punctul de a cădea peste o colegă. În decursul aceleiaşi ore, l-a lovit cu intenție cu o minge de baschet în cap pe elevul (...) pentru motivul că acesta stătea pe bancă, elevul lovindu-se cu spatele de calorifer. Persoana vătămată minoră a declarat că l-a durut spatele până a ajuns acasă”, se mai susține în documentul care descrie faptele profesorului.

Tot în ora respectivă, deşi profesorului i-a fost comunicat de către un elev că se simte rău, acesta l-a ridicat pe copil de pe bancă, trăgându-l de bluză, și l-a obligat să joace baschet. Băiatul a început să plângă și a solicitat să fie trimis la cabinetul medical.

„Când învăţătoarea a intervenit, profesorul a început să ţipe şi la aceasta şi să vorbească urât atât cu învăţătoarea, cât şi cu copiii, elevul fiind trimis la cabinetul medical doar după intervenţia învăţătoarei”, se mai susține în hotărârea rămasă definitivă.

Profesorul a mai fost condamnat, în martie 2023, într-un alt dosar, la pedeapsa de 2 ani și 3 luni de închisoare, cu suspendare sub supraveghere, pentru corupere sexuală a minorilor și purtare abuzivă. Și această hotărâre a fost contestată la Curtea de Apel. 

Profesorul de sport Viorel O., în vârstă de 65 ani, se află în ultimul an de predare, înainte de pensie. În 2012 a mai fost condamnat la 4 luni de închisoare cu suspendare tot pentru purtare abuzivă pentru că a agresat patru elevi.

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite