Turişti înzăpeziţi la Arieşeni din cauza tehnologiei. Sistemul GPS i-a dus pe un drum forestier folosit doar vara

0
0
turisti zapada alba

Jandarmii montani din Arieşeni, ajutaţi de un localnic din Cobleş, au recuperat din dintre nămeţi doi turişti care au plecat cu maşina de la pârtia de schi, spre cabana unde locuiau, pe un drum prin pădure utilizat doar vara.

Este vorba despre o româncă cu rezidenţă în Marea Britanie şi despre un bulgar. De vină se pare că a fost aplicaţia GPS pe care o utilizau, care era neactualizată.

Potrivit Jandarmeriei Alba, jandarmii montani din Arieşeni au fost sesizaţi, sâmbătă seara, că o maşină a rămas înzăpezită pe un drum forestier de pe raza localităţii Bubeşti.

Jandarmii au găsit maşina şi două persoane, o tânără româncă, rezidentă în Marea Britanie şi un cetăţean bulgar de 34 de ani, care au declarat că au plecat de la pârtia Vârtop cu intenţia de a ajunge la cabana unde erau cazaţi, urmând indicaţiile GPS-ului. Aplicaţia, nefiind actualizată, i-a îndrumat pe un drum forestier folosit doar pe timp de vară.

Jandarmii montani au cerut sprijinul unui localnic, care cu un utilaj de deszăpezire a deschis drumul până în localitatea Cobleş. Niciuna dintre persoanele aflate la faţa locului nu a avut nevoie de asistenţă medicală de specialitate.

Alba Iulia


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri