Serie de jafuri cu prejudiciu de peste 200.000 de euro, comisă de o bandă de hoţi români în Germania. Liderul reţelei, arestat preventiv şi extrădat

0
0

Implicarea unui român într-o grupare infracţională care a comis o serie de jafuri în Germania, cu prejudiciu de peste 200.000 de euro, i-a adus arestarea preventivă pe baza unui mandat european emis de autorităţi judiciare din Nurnberg.

J. Alexandru Nicolae (35 ani), liderul reţelei de hoţi, a fost arestat preventiv la Curtea de Apel Alba Iulia, instanţă care a pus în aplicare, în 29 noiembrie 2019, mandatul european şi a decis predarea acestuia către autorităţile germane. Bărbatul a fost implicat în 12 jafuri comise în regiunea Bavaria, în principal în zona Nurnberg, furturile fiind comise prin efracţie şi au constat în sustragerea de ţigări şi sume de bani, prejudiciul total fiind de aproximativ de 220.000 euro.

”Învinuitul A. J. s-a hotărât la un moment temporal care nu mai poate fi stabilit cu precizie, anterior datei de 21.03.2017, să-şi câştige existenţa în principal prin comiterea de furturi şi prin sustragerea pe scară largă de produse de tutun urmată de vânzarea acestora, activităţi la care avea nevoie de fiecare dată de ajutorul cel puţin al unui cofăptaş. Spargerile urmau să fie comise în Bavaria, în special în zona Nurnberg. Locaţiile vizate erau alese în prealabil de către învinuit, tot el stabilind şi momentul la care să aibă loc spargerile, informându-şi în acest sens cofăptaşii”, se precizează în cuprinsul hotărârii instanţei de judecată.

”Loviturile” erau foarte profitabile pentru banda de hoţi români, aceştia reuşit să sustragă, aproape de fiecare dată, ţigări în valoare de circa 15.000 – 20.000 de euro. Un ”tovarăş” de infracţiuni al acestuia a fost prins şi condamnat definitiv în Germania. 

”În data de 27.03.2018 , în jurul orei 01.25, acţionând în colaborare cu numiţii (...), deja condamnaţi definitivi, învinuitul a pătruns prin efracţie în magazinul HIT-Markt din Moosach, district al oraşului Munchen, spărgând geamul unei ferestre. Acolo el a sustras din chioşcul păgubitului ţigări în valoare de cel puţin 20.000 euro. Prin pătrunderea cu forţa în spaţiile comerciale respective s-a produs o pagubă materială în cuantum de cel puţin 8.000 euro. Numiţii (...), deja condamnaţi definitiv, au fost reţinuţi la locul faptei, «asupra faptului», în timp ce învinuitul A. J. a reuşit să fugă. Ţigările sustrase au fost indisponibilizate de către Poliţie şi restituite (parţial în stare deteriorată în urma faptei) păgubitului”, astfel este descrisă una dintre faptele de furt.

Hoţii intrau în magazine fie prin spargerea unor geamuri, fie prin extragerea sistemelor de închidere cu ajutorul unor scule speciale. Mandatul de arestare are o valabilitate de 15 zile, perioadă în care bărbatul va fi predat autorităţilor germane.

Alte jafuri în care a fost implicat cetăţeanul român descrise în cuprinsul mandatului de arestare:

În data de 04.02.2018, în jurul orei 01.45, acţionând în colaborare cu numitul C., deja condamnat definitiv, învinuitul A. J. a pătruns din nou, prin efracţie, în spaţiile încuiate ale agenţiei loto a păgubitului  din Nurnberg, îndepărtând cu forţa un grilaj de la fereastră şi spărgând geamul aflat în spatele acestuia. Acolo el a sustras ţigări în valoare de cel puţin 20.000,00 euro. Prin pătrunderea cu forţa în spaţiile comerciale s-a produs o pagubă materială totală în cuantum de cel puţin 300 euro, fapt pe care învinuitul l-a prevăzut şi l-a acceptat tacit ca şi posibilitate.

La un moment temporal care nu mai poate fi stabilit cu precizie, situat între ora 18.30 a datei de 14.03.2017 şi ora 05.55 a datei de 15.03.2017, acţionând în colaborare cu co-învinuitul M. A. A., învinuitul A. J. a pătruns prin efracţie în spaţiile comerciale încuiate ale agenţiei loto (...) forţând cu ranga uşa de la intrare şi extrăgând cilindrul yalei. Acolo, au sustras o cantitate mare de produse de tutun, precum şi numerar în valoare totală de 6.000euro, cu scopul de a păstra aceste obiecte pentru ei, fără îndreptăţire. Prin modul violent de acţiune s-a produs o pagubă materială în cuantum de circa 150, EUR euro.

La un moment temporal care nu mai poate fi stabilit cu precizie, situat între ora 18.15 a datei de 5.05.2017 şi ora 07.20 a datei de 06.05.2017, acţionând în colaborare cu co-învinuitul A., învinuitul A. J. a pătruns prin efracţie în spaţiile încuiate ale agenţiei loto cu raion de papetărie a păgubitului (...) găurind yala uşii şi extrăgându-i cilindrul. Apoi au sustras din spaţiile comerciale o cantitate mare de produse de tutun în valoare totală de 15.000 euro, cu scopul de a le păstra pentru ei fără îndreptăţire. În plus, ei au sustras un seif de 40 de kilograme în care se afla numerar în sumă de 5.000 euro. Prin modul violent de acţiune s-a produs o pagubă materială în cuantum de circa 5.000 euro.

La un moment temporal care nu mai poate fi stabilit cu precizie, situat între ora 18.00 a datei de 14.09.2017 şi ora 06.40 a datei de 15.09.2017, acţionând în colaborare cu co-învinuiţii A. şi A________ C., învinuitul A. J. a pătruns prin efracţie în spaţiile încuiate ale chioşcului (...) extrăgând cilindrul de încuiere al yalei de la uşa principală de intrare. Apoi au sustras din interiorul magazinului o cantitate mare de produse de tutun, precum şi un seif împreună cu banii aflaţi în interiorul acestuia, în valoare totală de 20.000 euro, cu scopul de a le păstra pentru ei fără îndreptăţire. Prin modul violent de acţiune s-a produs o pagubă materială în cuantum de circa 1.000 euro.

Citiţi şi:

 

Reacţia unui fermier care a aflat că trebuie să plătească taxa de adăpat animalele: „Cât ne vom mai lăsa călcaţi în picioare?“

 

Au început audierile în procesul cu Gabriel Resources pentru aurul de la Roşia Montană. Ce foşti premieri sunt martori ai României

 

Cei mai înalţi bărbaţi şi cele mai înalte femei din lume, care au trăit sau care mai sunt încă în viaţă

Alba Iulia


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri