Salmonella în carne la pensiunea din Rimetea unde 15 copii s-au îmbolnăvit de toxiinfecţie alimentară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un număr de 15 copii au ajuns la spital. Foto Arhivă
Un număr de 15 copii au ajuns la spital. Foto Arhivă

Investigaţiile de laborator realizate la DSVSA Alba au identificat Salmonella la o parte din produsele alimentare, respectiv carne, folosite pentru prepararea mâncării în data de 16 iulie la pensiunea din Rimetea unde s-au îmbolnăvit 15 elevi aflaţi în excursie. Pensiunea a fost amendată iar activitatea a fost suspendată.

Potrivit DSVSA Alba, în urma finalizării investigaţiilor de laborator, la o parte din produsele alimentare (carne) folosite pentru prepararea meniurilor din data de 16 iulie au fost izolaţi germeni patogeni din genul Salmonella şi Listeria monocytogenes.

Tulpinile izolate în cadrul Laboratorului Sanitar Veterinar şi pentru Siguranţa Alimentelor au fost expediate în vederea serotipizării şi confirmării definitive la Laboratorul Naţional de Referinţă pentru Alimente aflat în cadrul Institutului de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară Bucureşti, fiind confirmată prezenţa Salmonella infantis.

Inspectorii de specialitate din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Alba au dispus următoarele:

–  confiscarea şi dirijarea către o unitate de neutralizare a celor 48,1 kg de alimente neconforme, aflate sub sechestru din data de 17 iulie 2015, alimente care erau depozitate în condiţii necorespunzătoare fără respectarea regimului termic şi fără elemente de identificare;

– interzicerea activităţii de preparare şi servire a alimentelor în blocul alimentar până la obţinerea documentului de înregistrare sanitară veterinară.

Operatorul economic a fost sancţionat cu o amendă contraventională în cuantum de 15.000 lei în conformitate cu legislaţia în vigoare, pentru funcţionarea în spaţii neaprobate sanitar veterinar şi depozitarea necorespuzătoare a produselor alimentare. Sursa contaminarii alimentelor materii prime se datorează condiţiilor deficitare de depozitare, manipulare şi lipsei de igienă în acea unitate.

Toxiinfecţie alimentară la o pensiune din Rimetea: 15 copii aflaţi în tabără au ajuns la spital

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite