Regizoarea de filme condamnată la închisoare cu executare. Cum a obţinut 38.000 de euro prin şantaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Informaţiile publicate de Poliţia Română după ce femeia a fost dată în urmărire
Informaţiile publicate de Poliţia Română după ce femeia a fost dată în urmărire

O femeie în vârstă de 45 de ani, de profesie producător şi regizor de filme, încearcă să scape de o pedeapsă cu executare pentru şantaj în formă continuată.

Magdolna Cecilia Eross a fost condamnată în 25 iulie 2019 la 3 ani de închisoare în regim de detenţie, după ce a profitat de starea psihologică precară a unei femei din judeţul Alba obţinând prin şantaj 38.000 de euro de la aceasta.

Magdolna Cecilia Eross are profil pe site-ul specializat imdb.com, unde se precizează că este regizor şi producător de filme.

Faptele sunt vechi de 8 ani, iar dosarul penal a ajuns în instanţă abia în 2017. Femeia cu domiciliul în Târgu Mureş nu s-a prezentat la niciun termen de judecată şi a fost condamnată în lipsă. 

Hotărârea a rămas definitivă prin neapelare. Ulterior, a fost dată în urmărire naţională şi internaţională, fiind găsită şi închisă pentru executarea pedepsei.

Acum, după mai bine de 2 ani de la pronunţarea hotărârii, femeia a formulat apel, care se va judeca la Cureta de Apel Alba Iulia începând cu data de 9 noiembrie 2021.  

Potrivit rechizitoriului, în perioada decembrie 2012 - iunie 2013, victima a corespondat cu un bărbat care susţinea că este clarvăzător şi care i-a sugerat femeii să depună bani la două biserici, pentru copilul ei, pentru a fi ferit de suferinţele ce ar urma în eventualitatea unui divorţ al bunicii acestuia. 

Bărbatul i-a comunicat date despre divorţul părinţilor ei, despre care nu s-a purtat anterior nicio conversaţie, fapt ce a întărit convingerea acesteia despre calităţile lui de clarvăzător.

În ianuarie 2013, ”clarvăzătorul” ar fi suferit un accident de circulaţie, iar ulterior ar fi fost internat într-o clinică de ortopedie din Viena, de unde urma să se externeze la sfârşitul lunii mai. Victima şantajului i-a trimis acestuia, cu titlu de împrumut, suma de 2.000 euro necesară intervenţiilor chirurgicale. 

femeie santaj alba

Astfel, în martie 2013, femeia din Alba a trimis prin Western Union suma de 1.700 euro pe numele Eross Magdolna, indicată ca fiind asistenta acestuia, ce urma a fi depusă la Biserica Sfântul Ştefan din Budapesta şi la o biserică din Viena. În luna iunie 2013, aşa-zisul clarvăzător a comunicat că va veni în Sibiu cu o maşină împrumutată din Polonia, ocazie cu care urma să-i restituie suma de 2.000 euro, însă acesta nu a venit şi nici nu şi-a justificat absenţa.

”În perioada octombrie – noiembrie 2014, profitând de credulitatea şi starea emoţională deosebită a persoanei vătămate, inculpata E. M. C. i-a prezentat acesteia, prin intermediul email-urilor, diverse scenarii implicând copiii lor, în sensul producerii unor consecinţe grave pentru aceştia, cu referire chiar la decesul lor, fapt ce a condus la remiterea în mai multe tranşe a sumei de 38.000 euro, pentru a nu se produce cele prezise. Astfel, în luna octombrie 2014, persoana vătămată a primit un e-mail semnat, în care i se comunica că au expirat cele 90 de zile de la primul e-mail transmis şi va începe războiul împotriva sa şi a fiului ei. Inculpata s-a declarat ,«asistenta domnului I. până la moartea sa», moarte care a survenit în timpul călătoriei acestuia spre Sibiu”, se precizează în hotărârea de la Judecătoria Alba Iulia. 

Într-un mail transmis în 2014, femeia judecată pentru şantaj a susţinut că bărbatul clarvăzător a fost implicat într-un accident mortal în România şi că pentru distrugerea maşinii împrumutată din Polonia, care nu era asigurată, este nevoită să achite suma de 38.000 euro, sumă pe care, în opinia ei, trebuia să o plătească femeia din Sibiu, cea pentru care bărbatul a plecat în călătorie. 

În final, victima şantajului i-a trimis regizoarei suma de circa 38.000 de euro, o parte din bani provenind dintr-un credit bancar. Şantajul şi ameninţările au continuat, iar în final femeia din Alba a depus plângere la Poliţie. 

Magdolna Cecilia Eross a mai fost obligată la plata sumei de 37.805 lei şi 29.500 euro (echivalentul în lei) reprezentând daune materiale produse prin săvârşirea infracţiunii. Ea apare pe site-ul imdb.com ca fiind regizoare şi producătoare de filme.

Vă mai recomandăm:

 

Noul mall de 23 de milioane de euro de la Alba Iulia. PUZ-ul intră la aprobare în consiliul local

 

Misterele monumentelor evreieşti de la Alba Iulia. Cum s-au transformat, în secole, cimitirul şi sinagoga

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite