Noul mall de 23 de milioane de euro de la Alba Iulia. PUZ-ul intră la aprobare în consiliul local

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proiectul noului mall de la Alba Iulia
Proiectul noului mall de la Alba Iulia

Planul Urbanistic Zonal pentru noul mall „Alba Iulia Value Center” intră la aprobare în şedinţa Consiliului Local Alba Iulia din 28 septembrie.

Documentaţia a fost în consultare publică până în 10 septembrie. Proiectul PUZ prevede construirea unui centru comercial, a unui centru wellness şi amenajarea de sensuri giratorii, parcări, alei carosabile şi pietonale, spaţii verzi.

Se propune amenajarea unui spaţiu verde public, cu acces nelimitat, pe terenul adiacent loturilor din PUZ. Solicitantul documentaţiei este PK Topaz SRL Bucureşti. Proiectul PUZ include menţiuni despre construcţii şi amenajări.

În zona mixtă se vor desfăşura activităţi de comerţ, servicii şi alimentaţie publică, iar construcţia va avea parter şi trei etaje. Se va amenaja sens giratoriu cu acces clienţi din strada Alexandru Ioan Cuza. Altă variantă acces va fi din strada Fabricii.

   

Centrul comercial care se va construi la Alba Iulia include un hipermarket, o galerie comercială şi spaţii de tips trip mall, va deservi peste 160.000 de locuitori atât din municipiul Alba Iulia, cât şi din localităţile din împrejurimi, generând peste 600 locuri de muncă.

Bugetul estimat pentru construcţia Alba Iulia Value Centre este de 23,4 milioane euro, iar data estimată a inaugurării este anul 2022. Centrul comercial, accesibil direct din E81, va avea o zonă de magazine cu acces din parcare, food court şi galerie comercială interioară, iar ancora principală va fi un hipermarket Carrefour.

În plus, vor fi amenajate 700 de locuri de parcare. Sunt prevăzute construcţii pe o suprafaţă de aproximativ 6,1 hectare de teren.

Vă mai recomandăm:

 

Ultimul cojocar de pe Valea Sebeşului. Cum se străduieşte să ducă tradiţia mai departe VIDEO

 

Tupeul fără limită al interlopului „Dragonu”, stăpânul pieţei drogurilor din Alba. Ce a cerut judecătorilor

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite