PSD speră să revină la putere în Alba cu ajutorul lui Victor şi Crin. Situaţia din USL, discutată la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputatul Ioan Dîrzu, preşedintele PSD Alba
Deputatul Ioan Dîrzu, preşedintele PSD Alba

PSD Alba speră ca prin ultimele evoluţii din USL, de la nivel naţional, să determine PNL să renunţe la alianţa cu PDL la Consiliul Judeţean. Situaţia din USL Alba va fi discutată la Bucureşti în prezenţa lui Crin Antonescu şi a lui Victor Ponta. Liberalii par, însă, relaxaţi şi nu vor să renunţe la alianţa cu PDL pe motiv că nu au majoritate împreună cu PSD.

USL Alba are mai puţine voturi în Consiliul Judeţean decât o eventuală alianţă a PDL cu PPDD, dacă liberalii vor fi convinşi să renunţe la actuala înţelegere. PDL are 15 consilieri judeţeni la care se adaugă preşedintele PNL va pleca din conducerea administraţiei judeţene, riscând astfel să piardă tot. De altfel, senatorul Teodor Atanasiu, preşedintele PNL Alba, a spus că protocolul USL nu se aplică în Alba pentru că alianţa nu a obţinut majoritatea la Consiliul Judeţean. 

„Suntem convinşi că USL are un viitor. PSD Alba a trecut peste orgolii şi a susţinut candidaţii PNL în alegerile locale. Dacă aceştia au pierdut alegerile acest lucru nu este un motiv pentru ca ei să trădeze principiile uniunii şi să împiedice formarea unei opoziţii reale la regimul PDL din Alba care a adus atâtea neajunsuri cetăţenilor din judeţ. Peste 50% dintre cetăţeni din Alba au votat la alegerile locale forţele de opoziţie şi cu mult mai mulţi la alegerile parlamentare. Avem o datorie faţă de aceştia, iar PSD Alba îşi asumă această responsabilitate promovând proiecte la nivel naţional pentru judeţul Alba, chiar dacă la nivel local se află în opoziţie faţă de actuala putere PDL-PNL”, a spus preşedintele PSD Alba, Ioan Dîrzu. PNL a avut candidaţii USL al funcţiile de preşedinte al Consiliului Judeţean şi primar la municipiului Alba Iulia.

PSD Alba se declară, astfel, disponibilă pentru continuarea dialogului cu partenerii din USL. Soluţia aşteptată de către organizaţia judeţeană a social democraţilor din Alba este destrămarea actualei majorităţi din Consiliul Judeţean Alba şi formarea unei noi majorităţi, care, însă, are nevoie şi de cei trei consilieri PPDD.

„Majoritatea actuală din Consiliul Judeţean Alba dăunează grav imaginii USL în ansamblul său. Acest lucru depăşeşte barierele judeţului nostru şi interesele unor mici oameni cu ambiţii de a fi mari. Dacă aliaţii noştri nu vor fi dispuşi la concesii, PSD Alba va rămâne fidelă principiilor USL şi va lupta şi mai dur şi puternic împotriva regimului Băsescu şi pentru interesele oamenilor. Am însă toată convingerea că domnul preşedinte Victor Ponta şi preşedintele Crin Antonescu au înţeles situaţia din Alba şi că vom ajunge în cel mai scurt timp la o soluţie”, a completat deputatul Ioan Dîrzu.

Citiţi şi:

USL Alba, alianţa care nu a funcţionat niciodată. PNL a dat „ţeapă“ PSD prin coaliţia cu PDL în alegerile locale

PNL Alba despre scandalul din USL: „Fără majoritate nu avem nicio obligaţie faţă de PSD“

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite