Primăria Aiud vrea ca centrul de vaccinare să-şi înceteze activitatea. Poziţia DSP Alba

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Adevărul
Foto Adevărul

Autorităţile din Aiud şi-au anunţat, vineri, intenţia de a solicita Instituţiei Prefectului încetarea activităţii Centrului de vaccinare anti-COVID-19 din municipiu, demers cu care Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba a transmis că nu este de acord.

"Având în vedere interesul tot mai scăzut al cetăţenilor pentru vaccinarea împotriva virusului SARS-CoV-2 şi costurile ridicate necesare funcţionării Centrului de Vaccinare de la Aiud, vom transmite o adresă către Instituţia Prefectului în vederea desfiinţării Centrului de Vaccinare din sala de sport de pe str. Tribun Tudoran şi mutarea procesului de vaccinare în cadrul cabinetelor medicale ale medicilor de familie.

 Astfel, procesul de vaccinare nu va fi afectat, cetăţenii având o soluţie alternativă, costurile vor fi diminuate, iar sala de sport va reveni la funcţionalitatea ei de bază", se arată într-o postare, pe o reţea de socializare, a Primăriei municipiului Aiud.

Directorul executiv al DSP Alba, Alexandru Sinea, a reacţionat şi a spus că DSP, instituţia principală care gestionează procesul de vaccinare în judeţ, nu este de acord cu un astfel de demers.

"Nu excludem, în schimb, posibilitatea relocării centrului de vaccinare într-un alt spaţiu, identificarea acestuia fiind în sarcina municipalităţii locale, un spaţiu mai mic, a cărui cheltuieli de întreţinere să nu fie o povară pentru bugetul primăriei, acestea fiind singurele cheltuieli pe care, conform legii, le suportă administraţia locala.

Cheltuielile privind salariile personalului şi materialele consumabile revin Ministerului Sănătăţii. Facem precizarea că sub 5% din totalul vaccinărilor din judeţ au fost efectuate la medicii de familie, centrele de vaccinare fiind mult mai eficiente. Aiudenii merită un centru de vaccinare al lor", a transmis Alexandru Sinea.

Municipiul Aiud are printre cele mai ridicate rate de infectare cu virusul SARS-CoV-2 din Alba. Potrivit DSP Alba, rata de infectare era sâmbătă în Aiud de 13,42 la 1.000 de locuitori, cu 338 cazuri depistate în ultimele 14 zile.

Vă mai recomandăm:

 

Cadouri poleite cu aur pentru ziua lui Nicolae Ceauşescu. Secţii întregi din fabrici, ocupate luni de zile

 

Constructorul celui mai mare depozit de deşeuri din Transilvania obţine daune de aproape 1 milion de lei. Suma uriaşă cerută în justiţie

 

Spărgătorul care închidea yala o singură dată la plecare. Patru fapte i-au adus lui Mario opt ani după gratii

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite