Premieră la Spitalul Judeţean Alba: singura unitate din România unde toate paturile ATI sunt dotate cu ventilatoare mecanice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: CJ Alba
Foto: CJ Alba

Premieră la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, unde au fost puse în funcţiune alte 10 ventilatoare mecanice.

Ventilatoarele au fost achiziţionate de către Ministerul Sănătăţii, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Alba.

Prin această ultimă achiziţie, Spitalul Judeţean Alba a devenit singura unitate medicală de acest tip din ţară în care fiecare pat ATI este dotat cu ventilator mecanic, extrem de necesar în lupta cu COVID 19. 

„Am traversat cu toată atenţia această perioadă dificilă. Îi mulţumesc deputatului Florin Roman pentru implicarea în susţinerea judeţului Alba pe timpul pandemiei, firmelor Transavia şi IPEC, precum şi tuturor celor ce ne-au fost alături în demersul nostru, şi care au venit cu sprijin financiar atunci când aveam cu adevărat nevoie”, a spus Ion Dumitrel, preşedintele CJ Alba.

ventilatoare spital alba

Până luni, 24 august 2020, numărul total al cazurilor înregistrate în Alba este de 1.022. Statistica mai indică 789 de persoane vindecate şi 42 de decese. Creşterea faţă de ziua anterioară este de 12 cazuri: Alba Iulia – 5, Blaj – 1, Câmpeni – 1, Cugir – 2, Sebeş (Răhău) – 1, Vinţu de Jos – 2.

ventilatoare spital alba

Duminica, în Alba, au fost prelucrate 319 probe. Numărul total de teste efectuate până în prezent în judeţ a ajuns la 55.244. În judeţ sunt, în total, 191 de cazuri active de COVID-19.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite