Peste 10.000 de teste pentru coronavirus în Alba. Cifrele pandemiei în judeţul unde rata de vindecare este de 70%

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alba a depăşit numărul de 10.000 de teste realizate pentru identificarea persoanelor infectate cu noul coronavirus.

Potrivit comunicării zilnice a Direcţiei de Sănătate Publică Alba, joi, 7 mai 2020, în judeţ sunt testate pozitiv un număr de 224 de persoane, cu 9 mai multe faţă de situaţia de miercuri.

Dintre cazurile noi, 8 persoane provin din focarul din satul Săliştea Deal, unde sunt în total 12 cazuri. Autorităţile au dispus aici măsuri speciale de supraveghere a localităţii, contacţii direcţi ai persoanelor infectate fiind izolaţi la domiciliu.

   

În acelaţi timp, 156 persoane au fost declarate vindecate, rata fiind de aproximativ 70%. În judeţul Alba au fost prelucrat miercuri un număr de 372 de probe (212 în laboratorul DSP Alba şi 160 în cel al SJU). În total, numărul testelor realizate este de 10.247. Ţinând cont de aceste statistici, numărul persoanelor care sunt în continuare infectate în judeţ este de 55. 

Joi a fost raportat încă un deces, numărul total fiind de 13 în judeţul Alba. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 60 de ani, confirmat la data de 1 mai şi decedat după 6 zile, în 7 mai. Suferea şi acesta de alte afecţiuni: insuficienţă cardiorespiratorie acută, şoc cardiogen, cardiomiipatie dilatativa, anevrism Ventricul stg, BPOC, obezitate. Acesta este cel de-al 13-lea deces al unei persoane care a fost confirmată cu noul coronavirus.

Pe teritoriul României, au fost confirmate 14.499 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 6.144 au fost declarate vindecate şi externate

Totodată, până acum, 876 persoane diagnosticate au decedat.De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 392 de noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internaţi 234 de pacienţi. Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 14.142 de  persoane. Alte 20.841 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală. Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 226.613 de teste.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite