O regizoare şi-a transformat viaţa într-un film horror. Condamnată pentru şantaj, a obţinut rejudecarea şi liberarea din penitenciar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Femeia a scăpat de închisoare după ce a fost condamnată în lipsă. Foto Arhivă
Femeia a scăpat de închisoare după ce a fost condamnată în lipsă. Foto Arhivă

O femeie în vârstă de 45 de ani, de profesie producător şi regizor de filme a scăpat temporar de o pedeapsă cu executare pentru şantaj în formă continuată.

Magdolna E., de profesie regizor de filme, a fost condamnată în 25 iulie 2019 la 3 ani de închisoare în regim de detenţie, după ce a profitat de starea psihologică precară a unei femei din judeţul Alba obţinând prin şantaj 38.000 de euro de la aceasta. 

Faptele sunt vechi de 8 ani, iar dosarul penal a ajuns în instanţă abia în 2017. Femeia cu domiciliul în Târgu Mureş nu s-a prezentat la niciun termen de judecată şi a fost condamnată în lipsă.

Hotărârea a rămas definitivă prin neapelare. Ulterior, a fost dată în urmărire naţională şi internaţională, fiind găsită şi închisă pentru executarea pedepsei. Acum, după mai bine de 2 ani de la pronunţarea hotărârii, femeia a formulat apel, care s-a judecat la Cureta de Apel Alba Iulia pe data de 5 noiembrie 2021. Instanţa i-a dat dreptate fameii şi a dispus rejudecarea procesului şi a anulat mandatul de executare a pedepsei. 

”Admite apelul formulat de inculpata E. M. C. împotriva sentinţei penale nr. 478 din 25.07.2019 pronunţată de Judecătoria Alba Iulia, pe care o desfiinţează şi dispune rejudecarea cauzei de către Judecătoria Alba Iulia. Desfiinţează toate actele procedurale întocmite de Judecătoria Alba Iulia, judecata urmând a se relua de la citirea actului de sesizare. Anulează toate formele de executare emise în baza sentinţei penale pronunţată de Judecătoria Alba Iulia. Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatei apelante de sub puterea mandatului de executare a pedepsei închisorii”, se precizează în hotărârea Curţii de Apel.

Potrivit rechizitoriului, în perioada decembrie 2012 - iunie 2013, victima din Alba Iulia a corespondat cu un bărbat care susţinea că este clarvăzător şi care i-a sugerat femeii să depună bani la două biserici, pentru copilul ei, pentru a fi ferit de suferinţele ce ar urma în eventualitatea unui divorţ al bunicii acestuia. Bărbatul i-a comunicat date despre divorţul părinţilor ei, despre care nu s-a purtat anterior nicio conversaţie, fapt ce a întărit convingerea acesteia despre calităţile lui de clarvăzător.

În ianuarie 2013, ”clarvăzătorul” ar fi suferit un accident de circulaţie, iar ulterior ar fi fost internat într-o clinică de ortopedie din Viena, de unde urma să se externeze la sfârşitul lunii mai. Victima şantajului i-a trimis acestuia, cu titlu de împrumut, suma de 2.000 euro necesară intervenţiilor chirurgicale. În luna iunie 2013, aşa-zisul clarvăzător a comunicat că va veni în Sibiu cu o maşină împrumutată din Polonia, ocazie cu care urma să-i restituie suma de 2.000 euro, însă acesta nu a venit şi nici nu şi-a justificat absenţa.

”În perioada octombrie – noiembrie 2014, profitând de credulitatea şi starea emoţională deosebită a persoanei vătămate, inculpata E. M. C. i-a prezentat acesteia, prin intermediul email-urilor, diverse scenarii implicând copiii lor, în sensul producerii unor consecinţe grave pentru aceştia, cu referire chiar la decesul lor, fapt ce a condus la remiterea în mai multe tranşe a sumei de 38.000 euro, pentru a nu se produce cele prezise. Astfel, în luna octombrie 2014, persoana vătămată a primit un e-mail semnat, în care i se comunica că au expirat cele 90 de zile de la primul e-mail transmis şi va începe războiul împotriva sa şi a fiului ei. Inculpata s-a declarat ,«asistenta domnului I. până la moartea sa», moarte care a survenit în timpul călătoriei acestuia spre Sibiu”, se precizează în hotărârea de la Judecătoria Alba Iulia. 

Vă mai recomandăm:

 

Prima tură pe tronsonul cu probleme din A10. Asociaţie: „Lotul 2 Sebeş-Turda, aproape de inaugurare” VIDEO

 

Capcana rutieră de la trecerea la nivel cu calea ferată. Cum aplică Poliţia amenzi, deşi şoferii nu încalcă legea

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite