O nunta din Apuseni a băgat în spital peste 100 de persoane cu diagnosticul de toxiinfecţie alimentară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O nunta din weekend în comuna Bistra a băgat în spital 102 persoane. Pacienţii sunt internaţi în spitalele din Abrud (78), Alba Iulia (16) şi Cîmpeni (8). Conform previziunilor medicilor este posibil să mai apară câteva cazuri noi, având în vedere că la eveniment au participat aproximativ 400 de persoane.

Prefectul de Alba, Gheorghe Feneşer, s-a deplasat miercuri la Abrud, împreună cu Horea Timiş, directorul DSP Alba, pentru a verifica evoluţia stării de sănătate a pacienţilor internaţi cu toxiinfecţie alimentară.

”Ne-am confruntat cu o epidemie fără precedent în ultimii 10 ani. Încă de la început, am cerut să fiu informat în permanenţă cu privire la evoluţia situaţiei, pe care DSP Alba, personalul medical şi toţi cei care s-au implicat, au scos-o la capăt cu bine. Nerespectarea prevederilor legale privind circuitul alimentelor şi normele igienico-sanitare poate duce la situaţii extrem de grave, de aceea fac un apel către toţi cei care organizează evenimente să ţină întotdeauna cont de lege. Dacă nu ştiu ce trebuie să facă, nu trebuie decât să ceară sprijinul autorităţilor, care le vor asigura îndrumarea necesară”, a declarat prefectul Gheorghe Feneşer.

În ultimele zile, sub coordonarea Direcţiei de Sănătate Publică Alba, cazul toxiinfecţiei alimentare a fost gestionat de către autorităţi, cadrele medicale din Abrud, Alba Iulia şi Cîmpeni, dar şi de asistenţi voluntari. În prezent, DSP Alba derulează ancheta, în scopul identificării cauzelor care au provocat toxiinfecţia alimentară. Conform declaraţiilor directorului Horea Timiş, formele medicale ale afecţiunii de care suferă pacienţii sunt uşoare şi moderate, iar spitalele au început deja să facă externări. În ceea ce priveşte posibilele cazuri noi, directorul DSP Alba a apreciat că, în cursul zilei de miercuri, acestea ar mai putea apărea, dar sporadic şi într-un numar foarte mic. Rezultatele anchetei desfăşurate de autorităţi vor fi făcute publice cel mai târziu la începutul săptămânii viitoare.

„Ancheta noastră cu privire la acest caz se află în derulare, probele au fost trimise la laborator şi, o dată ce vom stabili cu exactitate ce a declanşat această infecţie şi cine se face responsabil, vom lua şi măsurile legale de sancţiune care se impun”, a declarat Horea Timiş, directorul DSP Alba. La finalul anchetei vor fi stabilite şi sancţiunile legale.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite