Întreceri sportive, vin fiert şi concerte în aer liber la „Serbările Zăpezii“ de la Arieşeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iubitori ai zăpezii, prezenţi la Arieşeni
Iubitori ai zăpezii, prezenţi la Arieşeni

Albaiulienii care vor alege să îşi petreacă weekendul la munte vor avea parte din plin de zăpadă şi evenimente. Pasionaţii de sporturi de iarnă vor fi cei mai norocoşi în acest sfârşit de săptămână.

Potrivit programului stabilit de către organizatori, ediţia din acest an a Serbărilor Zăpezii de la Arieşeni începe vineri, cu o discotecă în aer liber la ora 18.30. Sâmbătă şi duminică vor fi două zile pline de concursuri şi întreceri sportive şi mult vin fiert.

Primele activităţi organizate în cadrul acestor manifestări vor avea loc sâmbătă, 20 februarie cu începere de la ora 11.00. Timp de  aproximativ 5 ore participanţii la eveniment se vor întrece în diferite competiţii: alunecare cu obiecte neomologate, aruncare cu bulgări la ţintă, schi-slalom sau hochei pe zăpadă. Tot sâmbătă va fi şi ziua spectacolelor în aer liber.

Inedit: „şarpe de lumini“

Pentru 4 ore atmosfera va fi animată de elevi ai Colegiului Militar „Mihai Viteazu“ din Alba Iulia, Mădălina Manolache, Claudia Ghiţulescu, Lavinia şi trupele Etno, Level One şi Compact.

Un moment care a devenit tradiţie la Arişeni va fi organizat sâmbătă seara de salvamontiştii din Alba, care, la lăsarea întunericului, vor coborî pe pârtie cu torţe aprinse, realizând un „şarpe de lumină“ lung de peste 100 de metri. La realizarea acestui spectacol de lumină şi culoare vor participa câteva zeci de schiori. După acest moment este programat un foc de artificii care va închide şi cea de-a doua seară a serbărilor.

Concert de muzică populară

Duminică de la ora 10.00 manifestările continuă din nou cu întreceri sportive şi concursuri la sanie, coborâre pe schiuri în tandem „El şi Ea“, trasul frânghiei. De la ora 11.00 va avea loc un spectacol de muzică populară care va debuta cu dansuri ale Ansamblului folcloric Muguri şi Mlădiţe de Tezaur. Recitalurile vor fi susţinute de Nicoleta Marchiş, Alexandru Borz, Adrian Ivancea, Anca Banda, Adela Manea, Georgiana Vesa, Florina Morar, Sebastian Hahău, Roxana Mihalcă, Dumitru Buda, Simona Cap, Roxana Gudiu.

Invitaţi speciali: Florina şi Florin Mariş – Hinşu, Cornel Borza. Acompaniază orchestra Favoriţii Ardealului, coordonator Ionuţ Mateş. Spectacolul va fi prezentat de  Anca Banda.


Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite