Greșeala fatală a unui vitezoman. A omorât un pieton beat care traversa nepermis. Șoferul avea 90 km/h, noaptea, în oraș

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tânăr din Ocna Mureș (Alba), militar de profesie, este judecat pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă, pentru că a ucis cu mașina un bărbat de 35 de ani. Dacă ar fi circulat cu viteza legală, victima ar fi scăpat.

Accidentul s-a soldat cu decesul unui bărbat FOTO Adevărul
Accidentul s-a soldat cu decesul unui bărbat FOTO Adevărul

În timp ce conducea un autoturism, tânărul șofer (acum în vârstă de 26 ani), militar de profesie, din Ocna Mureș (Alba) a surprins și a accidentat mortal un pieton care traversa neregulamentar o stradă din oraș. Șoferul, care la momentul accidentului avea 23 de ani, ar fi scăpat de dosarul penal, dacă ar fi condus în limita vitezei legale, dar s-a stabilit că acesta avea o viteză de circa 90 kilometri pe oră.

Anchetatorii au considerat că, dacă ar fi respectat limita de 50 kilometri pe oră, ar fi putut evita producerea accidentului.

Șoferul (D. V. I.), militar de profesie, este inculpat într-un dosar aflat la Judecătoria Aiud. Trimiterea în judecată a avut loc la trei ani de la producerea accidentului rutier în care acesta a fost implicat, respectiv 13 septembrie 2020, noaptea.

„La data de 13.09.2020, în jurul orei 01:00, inculpatul a condus autoturismul, pe strada Mihai Eminescu din oraşul Ocna Mureş, cu o viteză de aprox. 90 km/h, pe un sector de drum în care viteza maximă admisă era de 50 km/h, iar în dreptul staţiei de carburanţi l-a surprins şi accidentat mortal pe numitul (...) care se afla sub influenţa băuturilor alcoolice şi care era angajat în traversarea neregulamentară a drumului public, prin loc neamenajat şi nesemnalizat corespunzător, în urma impactului acesta din urmă decedând pe loc”, se arată în rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud.

Victima acestuia avea 35 de ani și avea domiciliul în comuna Sasca Montană, județul Caraș-Severin. În dosar sunt părți civile patru persoane, membri ai familiei victimei.

Șoferul riscă pedeapsa închisorii de la 1 la 5 ani. Foarte probabil, magistratul va reține un procent de culpă și în sarcina victimei, astfel încât șoferul va primi o pedeapsă minimă. Daunele civile ar urma să fie plătite de o societate de asigurare.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite