Gândaci în bucătăria unui restaurant din Alba Iulia. Ce decizii a luat Direcția de Sănătate Publică VIDEO

0
Publicat:

Direcția de Sănătate Publică Alba a sancționat un restaurant din Alba Iulia unde au fost filmați gândaci, în bucătărie. Activitatea localului a fost suspendată temporar, iar amenda a fost de 25.000 de lei.

O persoană a filmat gândacii din bucătăria locaului FOTO captură video
O persoană a filmat gândacii din bucătăria locaului FOTO captură video

Măsura a fost luată când pe o rețea de socializare a fost publicat un film video în care se pot observa vase murdare și gândaci, iar autorul lui, care l-a trimis și publicațiilor locale, afirma că este vorba despre Pub Ski.

Inspectorii DSP Alba au descins sâmbătă dimineață, 5 noiembrie, la locație și au constatat că cele reclamate se confirmă. Directorul instituției, Alexandru Sinea, a transmis că persoana juridică a primit o amendă contravențională.

„S-a aplicat o amendă contravențională de 25.000 lei pentru persoana juridică - conform HG nr. 857/2011 art. 43 lit. i, pentru neefectuarea periodică sau după necesitate a lucrărilor de igienizare și de revizie a instalațiilor și utilajelor, precum și a lucrărilor de recondiționare și de reparare a clădirilor unităților alimentare. Cu sancțiune complementară suspendare de activitate conform HG nr. 857/2011 art. 62 alin. 1, pănă la remedierea deficiențelor”, a transmis directorul DSP Alba.

Zeci de persoane îmbolnăvite la o nuntă

În urmă cu două luni, zeci de persoane din Alba au fost internate în spital cu salmonella, după ce au consumat eclere de la o nuntă. Mai exact, este vorba despre 38 de persoane infectate, din care 21 sunt internate în spitalele din Blaj, Târnăveni și Sibiu. O persoană a fost internată în stare gravă, pe secția ATI la spitalul din Târnăveni. 

Dintre cele 38 de persoane, doar 22 dintre ele au participat fizic la nunta care a avut loc la Căminul Cultural din comuna Cetatea de Baltă, în data de 3 septembrie. Restul de 16, deși nu au participat la nuntă, au început să aibă simptome de toxiinfecție alimentară după ce au consumat din eclerele aduse acasă.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite