FOTO VIDEO Protest cu vuvuzele şi sirene la Alba Iulia. Sindicaliştii BNS se opun trecerii contribuţiilor la angajat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Circa 200 de sindicalişti membri ai Blocului Naţional Sindical (BNS) au protestat, joi, în Piaţa Ion I. C. Brătianu din faţa Prefecturii Alba, faţă de decizia Guvernului Tudose de a trece contribuţiile sociale de la angajator la angajat.

Protestatarii s-au adunat, joi, la Alba Iulia, manifestându-se zgomotos, cu fluierici şi vuvuzele, scandând în mai multe rânduri ”Hoţii” şi ”Jos Guvernul”. Sorin Tomescu, vicepreşedintele BNS, filiala Alba, a declarat, presei, că sindicaliştii sunt nemulţumiţi de măsurile fiscale luate de guvern, dar mai ales de trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat.

”Protestăm împotriva OUG care a dat-o Guvernul, respectiv trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat. Nu suntem de acord cu această măsură, mai ales că Guvernul României a încălcat tratatele şi acordurile semnate cu Uniunea Europeană, deşi a avut semnale de la organismele internaţionale că măsura este greşită (…) Noi vom continua cu aceste mitinguri şi pichetări şi sperăm să se trezească guvernul în ultimul ceas şi să revină la ceea ce a fost. Nu mi se pare normal ca prin această măsură să bulverseze o ţară întreagă. Toată lumea este neliniştită, toată lumea îşi face calcule. Se pierde, nu se pierde. Până la urmă de ce a vrut să dea această ordonanţă? Pentru cine?”, a spus Sorin Tomescu.

De asemenea, un alt sindicalist prezent la protest a declarat, presei, că guvernanţii ar trebui să fie mai sensibili cu poporul pentru că, cu timpul, s-ar putea ”să se mai întoarcă roata”. ”Noi suntem singura ţară din Uniunea Europeană în care se încearcă trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat. Pentru asta protestăm, fiindcă salariile din ianuarie 2018 nu vor mai fi mărite, cum s-a preconizat, scumpirile sunt toate în lanţ, începând cu alimentaţie, curent, gaz şi aşa mai departe”, a spus acesta.

Sindicaliştii din Alba au susţinut că în cazul în care nu se va abroga OUG de modificare a Codului fiscal, protestele vor continua, inclusiv la Bucureşti.

Citiţi şi:

Operaţia pe creier efectuată în urmă cu 4.500 de ani. Descoperirea din România care a fascinat cercetătorii din Europa

 

Aceleaşi analize medicale, rezultate diferite la privat şi la stat. Peripeţiile unei femei de 84 de ani din Alba Iulia

Afacerile Daimler Mercedes la Sebeş au „explodat“ în 2017. Star Assembly a ajuns la 1.800 de angajaţi

Licitaţie cu greutate la Alba Iulia. Şapte firme se „bat“ pe contractul de 5 milioane de euro privind întreţinerea spaţiilor verzi

Vânătările Ponorului, rezervaţia unicat în România. Fenomenul bizar care produce inundaţii şi care speria oamenii în trecut

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite