FOTO VIDEO Cine este Theodora Popa, moştenitoarea imperiului Transavia de peste 200 de milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deschiderea complexului de golf de 15 milioane de euro, construit de omul de afaceri Ioan Popa în satul Teleac, lângă Alba Iulia, a fost prilejul pentru prima mare ieşire publică a fiicei acestuia, Theodora, moştenitoare ”imperiului” Transavia în valoare de peste 200 de milioane de euro.

Theodora are 27 de ani şi este absolventă de Ştiinţe Economice la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca. În 2014, imediat ce a absolvit facultatea, a devenit oficial membru în conducerea companiei Transavia, înfiinţată de tatăl său în 1991. În prezent, Theodora este vicepreşedinte al Grupului Transavia, evaluat la peste 200 de milioane de euro. 

În condiţiile în care tatăl acesteia, Ioan Popa, a refuzat de mai multe ori să vândă afacerea şi foarte probabil nu va face acest lucru nici în viitor, Theodora este cea care va prelua la un moment dat frâiele celei mai mari companii din România de pe piaţa cărnii de pasăre. În cei trei ani de când se află în conducerea companiei, tânăra a învăţat business de la tatăl său şi este pregătită pentru o carieră strălucită în afaceri.

Theodora a ”moştenit” pasiunea pentru golf de la tatăl său, care a implicat-o şi în noul complex de golf care îi poartă numele. Tânăra este vicepreşedinte al ”Theodora Golf Club”, resort inaugurat la Teleac, comuna Ciugud, în 14 octombrie 2017, în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis. Theodora Popa a fost prima care a luat cuvântul în cadrul ceremoniei de inaugurare.

Foto: ziarulunirea.ro

image

„Povestea acestui club de golf a început în urmă cu doi ani şi absolut tot ceea ce vedeţi aici reprezintă amprenta viziunii tatălui meu şi a angajamentului lui faţă de excelenţă (…) Investiţia aceasta a însemnat pentru noi foarte mult efort, foarte multă muncă şi mai mult decât atât, a însemnat un pariu că putem face din acest proiect ceva deosebit pentru ţara noastră. În cadrul acestui resort am dorit să aducem o parte din personalitatea fiecărui membru al familiei noastre, astfel în cadrul vilelor veţi putea observa elemente de design feminine, iar în cadrul terenului de golf, care se întinde pe o suprafaţă de 60 de hectare, veţi putea simţi forţa unică şi implicarea tatălui meu, care a avut ambiţia de a construi aici cel mai lung parcurs din Europa (…) În cadrul restaurantului nostru, începând de mâine (duminică, 15 octombrie - n.r.), veţi putea degusta unele dintre preparatele noastre culinare favorite. Este absolut o deosebită plăcere şi bucurie pentru mine să fiu astăzi, aici, în faţa dumneavoastră, după ce am contribuit la execuţia întregului proiect şi în numele familiei mele doresc să vă urez cu cel mai mare drag, bine aţi venit la Theodora Golf Club”, a spus Theodora Popa în deschiderea evenimentului.

”Eu, la vârsta de trei ani nu mă jucam cu păpuşile, aveam un mic telefon de jucărie şi comandam «furaje pentru pui». Poate datorită faptului că îl vedeam pe tatăl meu cât de mult munceşte şi cu câtă pasiune făcea fiecare lucru, involuntar, cred că am preluat şi eu din pasiunea lui pentru business. Cea mai mare realizare pentru mine este ca tatăl meu să vadă că pot să conduc această companie exact aşa cum îşi doreşte el”, declara Theodora Popa, în 2015, pentru Ziarul Financiar. La rândul său, Ioan Popa, afirma despre fiica sa: ”De mică a venit cu mine, atât la birou, cât şi în vizită la ferme. Deoarece o cunosc suficient de bine, pot spune că întotdeauna am fost sigur că îmi va călca pe urme“. Pe lângă golf, Theodora Popa mai este pasionată de călătorii şi de schi. 

Ioan Popa, preşedintele grupului Transavia

image

Ioan Popa a dezvoltat în 26 de ani cea mai mare afacere din domeniul cărnii de pui, din România. Compania Transavia este, în prezent, lider de piaţă în acest domeniu şi a început să exporte masiv şi în alte ţări. În topurile realizate de revistele de specialitate, Ioan Popa era inclus cu o avere cuprinsă între 100 şi 150 de milioane de euro. La evenimentul desfăşurat sâmbătă la Teleac, Popa a spus că a construit spaţii de producţie în valoare de ”sute de milioane de euro”, lucru care arată la ce nivel se află în prezent afacerea acestuia. Grupul Transavia cuprinde mai multe firme în domeniul creşterii puilor pentru carne, dar şi ferme în agricultură. Compania mamă, Transavia SA, a avut în 2016 o cifră de afaceri de aproape 500 de milioane de lei (peste 100 de milioane de euro) şi un profit circa 58 de milioane de lei (12 milioane de euro). 

image

Cea de-a doua companie ca importanţă din grup, Avicola Braşov a avut anul trecut afaceri de 128 de milioane de lei şi un profit de 11 milioane de lei. În total, în cadrul grupului lucrează peste 2.000 de oameni. În topul celor mai valoroase portofolii de branduri româneşti, Transavia a fost clasificată în 2017 pe locul 5. Prin fundaţia pe care a înfiinţat-o, Ioan Popa a sponsorizat cu sute de mii de euro modernizarea unor secţii din cadrul Spitalului Judeţean Alba. De asemenea, în cartierul Miceşti din Alba Iulia, în apropierea locuinţei acestuia, a construit o biserică ortodoxă neconvenţională pentru care a cheltuit peste 1 milion de euro.

Te-ar putea interesa:

Rimaru din trupa hip-hop R.A.C.L.A., acuzat de hărţuire de numeroase femei: „M-a întrebat cum îmi permit să nu îi răspund pe Facebook şi m-a scuipat“

O fostă gimnastă face dezvăluiri curemurătoare: a fost violată pe când avea doar 15 ani de un multipu campion olimpic. „E o bestie!“

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite