FOTO „Pivniţa cu miracole“ a unei femei care prepară produse bio din legumele şi fructele cultivate în grădină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eleonora Andras îşi valorifică podusele la diverse târguri cu specific agricol
Eleonora Andras îşi valorifică podusele la diverse târguri cu specific agricol

O femeie din Teiuş prepară diverse produse, după reţete proprii, exclusiv din ceea ce recoltează din grădina proprie. Fostă desenatoare la un institut de proiectări, Eleonora Andras a lucrat mai mulţi ani, în străinătate, chiar şi la un strung, iar la un moment dat a decis să revină în România.

După ce s-a întors în ţară, Eleonora Andras a avut ideea de a realiza produse bio din legumele pe care le obţine în grădina proprie de la Teiuş. Fiind vegetariană, femeia a început să prepare mai întâi pateuri vegetale. Aceasta produce pateu de leurdă, cu migdale, caju şi ardei copt, pesto de busuioc cu migdale şi caju sau pastă de ceapă cu ardei, chili şi pătrunjel, pastă de cremă de busuioc, cu usturoi, pastă de ceapă cu ardei. O altă reţetă proprie este salata de dovlecel cu mentă şi sfeclă picantă.

În ”Pivniţa cu miracole” a Eleonorei Andras se găseşte şi pastă făcută din zarzavaturi, cu condimente asiatice, care îi dau o notă aparte, şi care poate fi folosită şi pentru carne, pentru legume sau pentru orez, sau bulionul aromatizat, cu cimbru, busuioc, salvie şi sare. Produsele astfel obţinute sunt vândute în pieţe, târguri sau direct la oameni din Teiuş sau din alte localităţi.

femeie alba produse legume

”Legumele şi fructele folosite sunt din grădina mea, iar mirodeniile pe care le cumpăr sunt specificate pe etichetă. Majoritatea produselor sunt macerate la rece şi nu folosesc conservant” a afirmat Eleonora Andras.

femeie alba produse legume

Cele mai multe dintre reţete îi aparţin, restul fiind culese de pe la diverse persoane, dar şi la acestea şi-a adus contribuţia proprie. Femeia face şi diverse dulceţuri, cum ar fi de căpşuni, cu fructele întregi, la care fierbe timp de trei zile, de rubarbă, cu un gust acrişor, sau de fructe de soc.

”Mai fac sirop din muguri de brad, cu melasă şi uleiuri esenţiale, sirop de mentă în miere, sirop de soc, sirop de vişine, sirop de roiniţă, cu mentă. Siropurile le îngrop în pământ, o parte din ele, minimum trei luni, la un metru adâncime, pentru că acolo temperatura e constantă. Fac şi lichior de nucă verde. Îl pun la macerat, la soare, două luni. Pe urmă, până la Crăciun nu se umblă la el. De asemenea şi lichior de pere, vinuri de coacăze, de căpşuni, de flori de soc, din fructe de soc”, a completat Eleonora Andras.

Până să ajungă la aceste realizări, femeia a fost nevoită să lucreze mai mulţi ani în străinătate. ”Mergeam la serviciu şi acasă, iar sâmbăta la cumpărături. Nu mergeai să cheltui bani. Strângeai bani. Am muncit într-o secţie, pe strung, pentru că nu mi-am găsit alt serviciu. Nu era muncă de femeie. Îmi puneau trei paleţi si mă urcam pe ei ca să lucrez la maşini. Eram în stare să fac orice. Am mai lucrat la un restaurant şi la o vilă, tot muncă la negru pentru ca să strâng bani să pot să îmi cumpăr casă. Puteai să te roteşti ca să poti câştiga bani. A fost alegerea mea, să lucrez la negru”, a completat Eleonora. Aceasta a lucrat şi la un magazin unde interacţiona des cu alţi români din străinătate. În martie 2009 a revenit în ţară şi susţine că o perioadă s-a simţit ”mai străină decât dincolo”.

femeie alba produse legume

”În septembrie am primit un laptop şi am început să citesc pe internet. Am învăţat să lucrez pe calculator. Am învăţat cu un  profesor de două ori pe săptămână, câte două ore intensiv. Nu ştiam atunci nici ce e google”, mai spune femeia, care consideră că învăţatul să folosească şi să lucreze pe un calculator i-a schimbat viaţa. Astfel a început să citească despe experienţele altor persoane şi s-a decis că trebuie să înfiinţeze o mică afacere, care, in final, s-a dovedit a fi una de succes. Promovarea produselor o face şi pe Facebook, pe pagina ”Pivniţa cu miracole”, unde pot fi vizualizate şi comandate produsele obţinute 

Citiţi şi:

 

Ce mai amendează Poliţia Locală la Alba Iulia. Sancţiunea anulată în justiţie pe motiv că autoturismul nu avea numere de înmatriculare

 

Cum a dovedit un investigator sub acoperire un traficant de droguri care vindea canabis şi etnobotanice

 

Daune morale de 120.000 de euro după 4 ani de la un accident în care au murit doi şoferi români în Franţa

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite