FOTO Cum explică un patron de cafenea situaţia din HoReCa. A pus două vase de toaletă în interior: „Stânga fete, dreapta băieţi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proprietarul cafenelei a amplasat vase de toaletă la intrarea în spaţiul cafenelei
Proprietarul cafenelei a amplasat vase de toaletă la intrarea în spaţiul cafenelei

Proprietarul unei cafenele din Alba Iulia atrage atenţia într-un mod original asupra situaţiei critice în care se află afacerile din domeniul HoReCa, în condiţiile închiderii activităţii acestora în spaţiile interioare.

Radu Viţălaru, patronul cafenelei Framm's, susţine că industria HoReCa, mai precis barurile, nu ar trebui să se închidă, pentru că sunt foarte curate. 

Pentru a atrage atenţia asupra situaţiei actuale în care se află întreaga industrie, acesta a adus două vase de toaletă şi le-a pus la intrarea în cafenea. ”Unde ne aflam in acest moment cu industria #horeca? Stânga fete, dreapta băieţi”, spune proprietarul cafenelei din Cetatea Alba Carolina.

”Toată lumea vorbeşte despre declinul industriei HoReCa, dar de fapt această industrie cuprinde şi barurile şi cafenelele şi tot ce ţine de industria ospitalităţii la care facem în referire în continuare.

HOtel, REstaurant, CAtering, barurile şi cafenelele, organizatorii de evenimente, cofetăriile, patiseriile, florăriile, toţi sunt direct afectaţi de închiderea industriei ospitalităţii şi o consider o nedreptate! HoReCa, barurile şi cafenelele înseamnă un mediu de lucru foarte curat şi igienizat, statistic pe ultimul loc ca posibil focar de infecţie. Şi totuşi, sunt printre primele locuri care se închid abstract”, spune Radu.

Acesta consideră că ar fi trebuit să fie lăsaţi să funcţioneze şi cu spaţiile interioare în condiţiile în care sunt respectate toate regulile sanitare.

”Totul se dezinfectează, purtăm măşti şi oferim gratuit la intrare măşti pentru oaspeţi, respectăm toate deciziile, inclusiv în ceea ce priveşte distanţarea fizică, suntem profesionişti în meseria noastră şi pregătiţi pentru orice, dar mai puţin pentru închidere! Nu este logic să închizi un bar care respectă toate regulile! Iar un oaspete care nu are gust sau miros nu va ieşi niciodată în oraş la o cafea sau să servească masa”, mai spune Radu.

cafenea alba iulia

Potrivit HCJSU 34/7 octombrie, la Alba Iulia şi în alte localităţi din judeţ cu incidenţa cazurilor COVID de peste 1.5 la mia de locuitori, activitatea restaurantelor şi cafenelelor este permisă doar în spaţiile exterioare, în aer liber, cu maximum 6 persoane la o masă şi respectarea distanţei de 2 metri între mese.

Decizia a fost luată după creşterea numărului de cazuri COVID. În Alba Iulia, luni, rata incidenţei COVID la 14 zile era de 2.90 la mia de locuitori. (Foto: Facebook/ Framm's)

Vă mai recomandăm şi:

Fake news despre Ludovic Orban, cu poze făcute în 2018, în Alba, promovat de un senator PSD şi de Adriana Bahmuţeanu

 

VIDEO Imagini rare din Parcul Natural Apuseni. Ied de capră neagră, surprins la păscut lângă o stâncă

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite