FOTO Alba Iulia devine centru regional pentru testare COVID 19. Al doilea aparat a fost pus în funcţiune la spitalul judeţean de urgenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aparatul de testare este printre cele mai performante din România
Aparatul de testare este printre cele mai performante din România

Un nou aparat de testare RT-PCR instalat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia va creşte capacitatea de testare pentru COVID-19 cu aproximativ 400 de teste pe zi.

Aparatul este funcţional începând de sâmbătă, 11 aprilie 2020.

Testele se adresează cadrelor medicale şi pacienţilor din judeţul Alba. Fondurile necesare pentru cumpărarea unei linii complete de diagnosticare a cazurilor de COVID-19 au fost puse la dispoziţie de către compania Transavia, iar achiziţia aparaturii şi echipamentelor (Real Time PCR, extractor, hote, centrifugi, vortex, kituri de extracţie şi detecţie etc.) a fost realizată de către SJU Alba Iulia.

Linia de diagnosticare a COVID-19, boală cauzată de infecţia cu noul coronavirus (SARS-CoV-2), este formată din aparatură şi componente performante şi are capacitatea de a testa circa 400 de probe biologice recoltate, în 24 de ore. Astfel, are posibilitatea de a testa toţi pacienţii SJU Alba Iulia, toate cadrele medicale şi personalul auxiliar din cadrul unităţii medicale, dar şi alte probe biologice care sunt trimise de la pacienţi din judeţ. În cadrul laboratorului de diagnosticare a cazurilor COVID-19 lucrează  1 medic, 3 biologi şi 2 asistenţi medicali.

aparat testare alba

Premergător testării probelor recoltate de la pacienţii SJU Alba Iulia, s-au realizat o serie de examinări de probă, care au fost conforme, iar personalul medico-sanitar a beneficiat de instruire de specialitate. În Monitorul Oficial al României a fost publicat marţi, 7 aprilie 2020, ordinul privind includerea SJU Alba Iulia pe lista unităţilor specializate care realizează testarea RT-PCR pentru stabilirea diagnosticului de sindrom respirator acut sever determinat de noul coronavirus SARS-CoV-2, care cauzează boala denumită COVID-19.

aparat testare alba

„Transmitem gânduri de mulţumire, cu această ocazie, tuturor celor care s-au implicat şi ne-au sprijinit în realizarea acestui demers”, au transmis reprezentanţii Spitalului din Alba Iulia. Judeţul Alba se alătură municipiului Bucureşti şi altor 10 judeţe din ţară care deţin astfel de echipamente de testare de mare precizie. Cu cele două linii de testare deţinute, Alba se află între primele cinci judeţe din România în ceea ce priveşte capacitatea de testare pe cap de locuitor.

aparat testare alba

Până în prezent, Alba se numără printre judeţele cu cea mai importantă activitate de testare. „Mulţumesc pe această cale domnului Ioan Popa şi companiei pe care o deţine – TRANSAVIA, pentru sprijinul acordat în achiziţionarea acestui echipament atât de necesar pentru a preveni răspândirea infecţiei cu noul coronavirus şi pentru a proteja, în acest fel, cadrele medicale şi întreaga populaţie a judeţului Alba”, a transmis Ion Dumitrel, preşedintele Consiliului Judeţean Alba.

Citiţi şi:

 

Cum motivează un judecător decizia de suspendare a lucrărilor la autostrada Sebeş-Turda

 

Relatarea dramatică a unui asistent român angajat într-o clinică din Marea Britanie: „E dezastru. Loteria a început“

 

Cadre medicale de la Spitalul Judeţean Alba testate pozitiv cu noul coronavirus. O secţie şi-a restrâns drastic activitatea

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite