Femeie moartă după ce a atins un gard legat la reţeaua de 220v. Autorul a fost condamnat la închisoare cu suspendare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbatul a legat gardul electric din jurul proprietăţii la reţeaua de curent de 220V
Bărbatul a legat gardul electric din jurul proprietăţii la reţeaua de curent de 220V

Un bărbat în vârstă de 34 de ani din Alba a fost condmanat la închisoare cu suspendare după ce şi-a înconjurat proprietatea cu un gard electric şi a provocat decesul unei femei. Cristea Remus Dorinel din Poiana Vadului a legat gardul la reţeaua de 220V.

Decizia a fost pronunţată în 30 ianuarie 2017 şi nu este definitivă. Tragedia a avut loc în iulie 2016 la Poiana Vadului, în Munţii Apuseni. Bărbatul şi-a înconjurat grădina din spatele locuinţei cu un gard conectat la curent, pentru a-şi proteja proprietatea de animale, după care a plecat de acasă. O  femeie care a atins împrejmuirea s-a curentat şi a murit pe loc.

Bărbatul a primit, în final, pedeapsa de 3 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere. Instanţa a dispus schimbarea încadrării juridice din omor în ucidere din culpă. Pentru omor, Cristea Remus Dorinel risca peste 10 ani de închisoare, în timp ce uciderea din culpă se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani. Neavând antecedente penale a primit închisoare cu suspendare.

Procurorii au dispus la momentul respectiv punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii preventive a reţinerii inculpatului – Remus Dorinel Cristea (33 de ani) – fiind cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor. Ulterior, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Alba a dispus arestarea inculpatului pe o durată de 30 de zile, fiind emis mandat de arestare preventivă. A fost plasat, între timp, în arest la domiciliu, măsură anulată prin decizia Tribunalului Alba din 30 ianuarie 2017.

„După ce inculpatul, în prealabil şi-a împrejmuit grădina din spatele locuinţei cu un gard electric (fir textil cu inserţii metalice neizolate, conductoare de curent electric, folosit pentru paza animalelor), a conectat gardul respectiv la reţeaua electrică (la priza de 220 V), contrar instrucţiunilor de folosire a acestuia, plecând de acasă şi lăsându-l nesupravegheat, fapt care a condus la electrocutarea victimei C.P., în timp ce l-a atins. Victima a decedat imediat, deşi la faţa locului a sosit un echipaj medical de ambulanţă care a intervenit pentru acordarea primului ajutor”, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba.

Femeia care şi-a pierdut viaţa avea 68 de ani. Aceasta ar fi încercat să treacă gardul de la grădina împrejmuită. Zona ar fi fost des folosită de localnici pentru a ajunge dintr-o parte în alta a satului. Proprietarul a ales varianta conectării la curent a gardului, pentru a proteja grădina de animale sălbatice, însă a utilizat sursa de la priza de 220 V.

Citiţi şi:

 

În Alba s-a găsit sursa defrişărilor ilegale de păduri: 15 persoane trimise în judecată pentru tăierea a 217 arbori

 

Tragedie la Alba Iulia. A murit şi soţia bărbatului decedat în urma exploziei din locuinţă: ”Cristi, Anca este alături de tine. Nu mai eşti singur”

 

Campanie pe Facebook pentru donare de sânge în sprijinul unui tânăr din Alba rănit grav într-un accident rutier

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite