Familia din Bucovina care a alergat un semimaraton de 22 de kilometri cu fetița în brațe VIDEO

0
Publicat:

Sute de pasionați de alergare din toată țara au luat startul la cea de-a cincea ediție a competiției „Aiud Maraton”. O familie din Bucovina a alergat 22 de kilometri cu fetița în brațe.

Soții au alergat 22 de kilometri cu fetița în brațe FOTO Aiud Maraton
Soții au alergat 22 de kilometri cu fetița în brațe FOTO Aiud Maraton

Evenimentul de la Aiud eveniment a luat naştere la iniţiativa sportivului fără o mână, Levente Polgar. Printre alergători s-a aflat și o tânără familie din Bucovina, care a venit la Aiud cu fetița lor. Cei doi soți au reușit o performanța incredibilă și au reușit să alerge întreg semimaratonul, în lungime de 22 de kilometri, cu fetița lor în brațe.

Pe lângă deja clasica strângere de fonduri pentru militarii români răniți în teatrele de operații, în acest an organizatorii s-au îndreptat spre un alt proiect important al comunității.

Mai este nevoie de aproximativ 70.000 de euro pentru a se achiziționa un aparat radiologic, în proiectul „Inimă = Viață” al doctorului Hurani Majid (în colaborare cu Rotary Club Aiud și comunitatea locală), medic primar cardiolog la Spitalul Municipal Aiud.

Peste 300 de alergători au luat startul la competiția ce s-a desfășurat în weekend. Traseul a fost organizat prin zone de pădure, pășune sau albii de râu. Premiile puse în joc au fost 1.000 de lei pentru locul 1, 800 de lei pentru locul 2 și 600 de lei pentru locul 3.

Levente Polgar, organizatorul maratonului FOTO Facebook/ Aiud Maraton
Levente Polgar, organizatorul maratonului FOTO Facebook/ Aiud Maraton

Ultramaratonistul cu handicap, are la activ participări la Ultramaratonul Montblanc, în lungime de 170 de kilometri, la multe competiţii din România, dar este şi primul sportiv cu handicap acceptat la cel mai dur maraton din lume, „6633 Arctic Ultra”, unde, din păcate, a fost nevoit să abandoneze în 2018. De asemenea, el este şi voluntar Invictus. Levi este de profesie zugrav şi ştie să facă cam orice ţine de amenajări interioare. Și-a pierdut mâna dreaptă într-un accident de tren, în copilărie.

În 2015, a alergat mai mult  de 10.000 de kilometri în 45 de competiţii. În 2016, a alergat peste 1.000 de km, de la un capăt la altul al ţării, de la Jimbolia şi până la Vama Veche.

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite