Dosarul crimei de la Sibiu. Contestația lui „Pușcărie”, amânată de magistrați pentru a fi audiat prin videoconferință

0
Publicat:

Curtea de Apel Alba Iulia a amânat pentru 6 decembrie 2023 judecarea contestației depusă de unul dintre cei trei suspecți arestați în lipsă în cazul crimei de la Sibiu. Se va emite cerere de asistență internațională cu Marea Britanie.

Minae Marian Cristian ar urma să fie audiat prin videoconferință FOTO Poliția Română
Minae Marian Cristian ar urma să fie audiat prin videoconferință FOTO Poliția Română

Marian Cristian Minae, zis „Pușcărie”, a formulat contestație la decizia Tribunalului Sibiu, iar dosarul a fost înaintat pentru soluționare la Curtea de Apel Alba Iulia. Marți, 28 noiembrie, magistratul învestit cu soluționarea contestației a decis că este obligatorie audierea inculpatului prin videoconferință.

Prin urmare se va emite cerere de asistență internațională către autoritățile judiciare din Marea Britanie în vederea audierii bărbatului prin videoconferință.

„Amână judecarea cauzei la data de 06 decembrie 2023, ora 10.00 faţă de lipsa inculpatului contestator cu reținerea art. 204 alin. 7 Cod procedura penală, pentru când se emite cerere de asistenţă internațională către autoritățile judiciare din Marea Britanie în vederea obținerii eventualului acord pentru videoconferință și de realizare a videoconferinței sau a acordului de judecare în lipsă, în prezenta apărătorului ales”, se precizează în minuta încheierii de la Curtea de Apel Alba Iulia.

Două dosare pentru emiterea mandatelor de arestare

Avocatul acestuia a declarat că va invoca nelegalitatea mandatului de arestare emis de Tribunalul Sibiu. La această instanță au fost înregistrate două cauze privind propunerea de arestare a celor trei suspecți. În primul dosar s-a dat termen de judecată data de 24 noiembrie, dar, între timp, doi dintre suspecți au fost identificați între timp pe teritoriul Marii Britanii.

Costinel Cosmin Zuleam, Laurențiu Ghiță și Cristian Marian Minea FOTO Poliția Română
Costinel Cosmin Zuleam, Laurențiu Ghiță și Cristian Marian Minea FOTO Poliția Română

Pentru că judecătorul învestit, inițial, cu soluționarea propunerii de arestare nu a fost găsit peste weekend (avea telefonul închis), a fost înregistrat un nou dosar, care a fost atribuit unui alt magistrat. Mandatele de arestare au fost emise în noaptea de sâmbătă spre duminică, 18-19 noiembrie, la ora 2.30.

Marian Cristian Minae a fost reținut în Irlanda de Nord, în timp ce al doilea suspect, Laurențiu Ghiță, a fost găsit în Scoția. Al treilea suspect, Costinel Cosmin Zuleam, nu a fost găsit încă, ultimele informații indicând prezența acestuia pe teritoriul Belgiei.

Ilie Sitariu, în vârstă de 44 de ani, din localitatea Dumbrăviţa, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de favorizarea infractorului - constând în ajutorul dat autorilor crimei prin găzduire şi transport, contribuind şi la plecarea din ţară a unuia dintre autori - a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Anchetatorii îl acuză astfel că i-a transportat şi i-a găzduit pe cei trei bărbaţi care au pătruns în casa omului de afaceri sibian Adrian Kreiner şi l-au torturat, ceea ce a dus la decesul victimei. Contestația acestuia a fost respinsă la Curtea de Apel Alba Iulia în 22 noiembrie 2023.

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite