Domeniul schiabil Şureanu, preferat de preşedintele Klaus Iohannis, nu se poate deschide din cauza lipsei zăpezii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La Şureanu nu este suficientă zăpadă pentru deschiderea sezonului de schi
La Şureanu nu este suficientă zăpadă pentru deschiderea sezonului de schi

Pârtia de la Şureanu, care ar fi trebuit să fie deschisă sâmbătă, va rămâne nefuncţională, au anunţat administratorii domeniului schiabil.

”Ne pare rău, din cauza temperaturii ridicate mult peste prognoză şi a soarelui puternic de ieri şi de astăzi, nu este posibilă deschiderea pârtiei A3 a Domeniului Schiabil Şureanu! Ne cerem scuze pentru discomfortul creat şi o să anunţăm deschiderea Domeniului Schiabil în momentul în care vedem că prognoza meteo care anunţă zăpadă în zilele de sâmbătă, duminică şi luni se adevereşte”, au transmis aceştia.

Deschidere pârtiilor de la Şureanu este aşteptată cu nerăbdare de pasionaţii de schi din Alba şi din judeţele învecinate, datorită frumuseţii deosebite a peisajului.

În anii trecuţi, a schiat aici de mai multe ori preşedintele Klaus Iohannis. Iniţial, Domeniul Schiabil Şureanu anunţase că sezonul se va deschide parţial sâmbată, 21 decembrie 2019 şi că va funcţiona telescaunul şi o pârtie. 

Masivul Şureanu se află în extremitatea sudică a judeţului Alba, aproape de limita cu Vâlcea şi Sibiu. Domeniul schiabil este alcătuit din 10 pârtii care însumează aproximativ 11 kilometri. Amenajarea porneşte de la circa 1.700 de metri, iar altitudinea maximă ajunge până la 2.010 de metri, unde se află limita superioară a pârtiilor. În afară de pârtiile amenajate, zona prezintă un deosebit potenţial pentru schi în afara pistei. Domeniul Schiabil din Munţii Şureanu a fost inaugurat în anul 2009, în urma unei investiţii private. 

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite