Decizie la Spitalul Judeţan Alba: pacienţi internaţi în baza unui bilet de trimitere fără să li se verifice calitatea de asigurat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul Jude'ean Alba
Spitalul Jude'ean Alba

Pacienţii Spitalului Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia vor fi internaţi în baza biletelor de trimitere şi a declaraţiilor verbale, fără să li se verifice calitatea de asigurat, măsura fiind luată după ce Sistemul Informatic Unic Integrat cât şi site-ul CNAS au fost nefuncţionale, nepermiţând verificarea calităţii de asigurat.

Potrivit reprezentanţilor spitalului, s-au efectuat internări ale asiguraţilor la nivelul Biroului de Internări (în baza Biletelor de trimitere), chiar şi în perioada în care atât Sistemul Informatic Unic Integrat  cât şi site-ul CNAS nu au fost funcţionale şi nu au permis verificarea calităţii de asigurat la momentul internării.

De la începutul lunii noiembrie 2016, (cu mici excepţii în perioada 03-07 noiembrie 2016), nu s-a putut efectua verificarea calităţii de asigurat la momentul prestării serviciilor medicale, în mod direct, prin intermediul site-ul www.cnas.ro – “Verificare asigurat” sau prin Sistemul Informatic Unic Integrat, datorită unor probleme tehnice ale sistemului. ”Am fost obligaţi să întocmim în mod olograf, liste cu pacienţii care urmau să fie internaţi/consultaţi (în baza unor Bilete de trimitere) pe care apoi le-am trimis la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Alba pentru a fi verificată, în mod manual, calitatea de asigurat în baza de date. Ca urmare a acestor operaţii suplimentare, timpul de aşteptare a pacienţilor la nivelul Biroului de internări s-a prelungit considerabil. Pentru a îndepărta disconfortul creat pacienţilor Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia împreună cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Alba a adoptat începând cu data de 09.11.2016, o soluţie care să normalizeze situaţia”, se afirmă într-un comunicat de presă al spitalului.

„Am decis alături de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate ca prima etapă a internării pacientului în baza unui Bilet de trimitere să nu mai fie verificarea calităţii de asigurat. Internarea, inclusiv pentru spitalizările de zi, se realizează acum în baza declaraţiei verbale a pacientului. După internarea acestuia, personalul unităţii sanitare va efectua verificarea calităţii de asigurat pe site-ul CNAS (dacă acesta va funcţiona) sau prin întocmirea unor liste cu datele pacienţilor pe care le vor transmite în continuare la CAS Alba pentru verificar, până la sfârşitul aceleiaşi zile. 

La sfârşitul acestei luni vom face o evaluare a pierderilor pe care Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia le va avea din cauza situaţiei create. Este o decizie impusă de necesităţile pacienţilor, care nu trebuie lăsaţi să aştepte cu orele. Este o situaţie pe care ne străduim să o rezolvăm chiar dacă nu este din vina noastră. Le mulţumesc încă o dată pacienţilor pentru înţelegerea şi răbdarea de care au dat dovadă”, a declarat Nicoleta Coşarcă, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia.

Citiţi şi:

Cum se formează curcubeul. Care sunt semnificaţiile biblice şi ştiinţifice ale fenomenului meteorologic

Românul care trăieşte în munţi şi fabrică arme ca pe vremea dacilor. S-a retras şi lucrează în ultimul refugiu al lui Decebal

Comuna în care există o comoară, dar nu sunt bani pentru angajarea de secretar, contabil şi viceprimar

Culisele unei nunţi romane de acum 2.000 de ani, în anticul Apulum. Ritualul ciudat, cu fierea scoasă dintr-un porc

Piatra penitenţei: cum erau pedepsite de Biserică femeile care comiteau adulter în Evul Mediu

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite