Curtea de Apel Alba Iulia, împotriva revocării din CSM a judecătorilor Horaţius Dumbravă şi Alexandru Şerban

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Judecătorul Horaţius Dumbravă. Foto Adevărul
Judecătorul Horaţius Dumbravă. Foto Adevărul

Adunarea Generală a Judecătorilor din cadrul Curţii de Apel Alba Iulia nu a votat pentru declanşarea procedurii de revocare a judecătorilor Horaţius Nicolae Dumbravă şi Alexandru Şerban din funcţia de membru al Consiliului Superior al Magistraturii.

“În urma sesizării de către Curtea de Apel Piteşti cu privire la declanşarea procedurii de revocare a domnilor judecători Horaţius Nicolae Dumbravă şi Alexandru Şerban din funcţia de membru al Consiliului Superior al Magistraturii, la Curtea de Apel Alba Iulia a fost întrunită luni, 21.01.2013, Adunarea Generală a Judecătorilor, în conformitate cu prevederile art.55 din Legea nr.317/2004. În urma exprimării votului nu s-a obţinut numărul de voturi necesar pentru revocarea judecătorilor Horaţius Nicolae Dumbravă şi Alexandru Şerban din funcţia de membru al Consiliului Superior al Magistraturii, aleşi din partea curţilor de apel”, se afirmă într-un comunicat de presă al instanţei de judecată

Din totalul de 40 judecători cu drept de vot au fost prezenţi la adunarea generală 37 de judecători iar voturile au fost exprimate după cum urmează: judecătorul Horaţius Nicolae Dumbravă: 22 voturi pentru revocare, 15 împotrivă, judecătorul Alexandru Şerban: 19 voturi pentru revocare, 18 împotrivă.

Săptămâna trecută, Curtea de Apel Alba Iulia a decis declanşarea procedurii de revocare ajudecătorului Alina Ghica din CSM. Decizia a fost luată de 36 din cei 40 de judecători ai instanţei.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite