Cum s-a dat de gol pe TikTok autorul unei tentative de omor, pe melodia „Te invit aici, este seara ta”

0
Publicat:

O mică petrecere ce a avut loc în luna februarie a acestui an s-a terminat, după o ceartă spontană între doi bărbați, cu o tentativă de omor. După câteva glume, un bărbat a pus mâna pe un cuțit și l-a înjunghiat pe un prieten cu care era la masă.

Bărbatul a transmis un video în care s-a dat de gol pe TikTok FOTO Pixabay
Bărbatul a transmis un video în care s-a dat de gol pe TikTok FOTO Pixabay

Incidentul a avut loc în 17 februarie 2023, într-o zi de vineri, când mai mulți prieteni s-au strâns la o fermă din Șibot, la un grătar. La un moment dat, pe fondul consumului de alcool, au izbucnit mai multe glume între cei doi, bărbați. Agresorul l-a un moment dat l-a numit pe bărbatul care urma să îi fie victimă „țigan”, iar cel din urma i-a răspuns că „este un gunoi”.

În acel moment agresorul s-a ridicat a mers în zona bărbatului, a luat un cuțit de pe masă și l-a înfipt în acesta. Conflictul a fost aplanat, rapid de restul bărbaților.

În primă fază victima a vrut să meargă acasă, dar unul dintre prietenii săi a insistat să îl ducă la spital. Medicii de gardă de la spitalul din Cugir nu și-au dat seama de gravitatea rănii. Aceștia i-au spus că nu este grav rănit și că ar avea o rană de aproximativ 4 centimetri, în zona burții, care a fost suturată.

Din cauza durerilor, a fost transportat de urgență la Spitalul din Alba Iulia, unde i s-a spus că trebuie operat de urgență. Din certificatul medico-legal a rezultat că, dacă nu se intervenea chirurgical, bărbatul putea să moară.

În timp ce victima sa era în spital, agresorul (Valentin M.), râdea cu un prieten prin mesaje. Acesta i-a trimis prietenului un video de pe o rețea de socializare (TikTok) în care era scris „cu țâganu la iartămă”, și în care un tânăr deschidea capacul unui sicriu pe versurile de la melodia „te invit aici, este seara ta”.

Magistrații au concluzionat că inculpatul știa că l-a rănit pe bărbat și mai mult de atât râdea pe seama acestui fapt, prin trimiterea videoclipului și a discuției, cu prietenul său. Discuția dintre el și prietenul care a devenit martor în dosar a fost descoperită de anchetatori în urma unei percheziții informatice.

„Să îți vinzi cheresteaua să scapi de facultate”

„Din procesul verbal de percheziție informatică și de analiza datelor, din care rezultă expres că la data de 19.02.2023 între inculpat și martorul identificat în agenda telefonică a inculpatului a existat un schimb de mesaje prin care inculpatul trimite martorului un link conținând un videoclip cu durata 15 secunde, cu mențiunea «cu țâganu la iartămă», în care pe versurile, «te invit aici, este seara ta…» un băiat deschide capacul unui sicriu sincronizându-se pe cât posibil cu versurile, înfățișând aceste imagini alte persoane, de sex feminin, căreia pare a îi transmite live cele menționate. În continuare, martorul îl avertizează pe inculpat să se oprească din râs «că nu a trecut puntea» încă. Martorul replică «stai să scapi întâi» și trimite o ideogramă simbolizând un cuțit, două pătrate și un pahar stilizate, apoi îi transmite că victima i-a spus lui  (socru) că doctorul i-a comunicat că a intrat 14 cm cuțitul, mai era un pic și murea”, se arată în hotărârea Tribunalului Alba din 13 septembrie 2023, cu referire la rechizitoriul procurorilor.

Pentru fapta sa, magistrații Tribunalului Alba l-au condamnat la 3 ani şi 4 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor. De asemenea, a mai fost obligat și la plata a 30.000 de euro cu titlul de daune morale. Hotărârea instanței a fost contestată de autorul faptei.

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite