Cu waze-ul pe munte, la minus 22 de grade Celsius. O familie rătăcită, găsită cu mare greutate de salvatori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maşina blocată în zăpadă a fost recuperată de salvatori şi jandarmi. Foto: Salvamont Alba
Maşina blocată în zăpadă a fost recuperată de salvatori şi jandarmi. Foto: Salvamont Alba

O familie cu un copil s-a rătăcit vineri seara, cu maşina, în Munţii Sebeşului, unde se înregistra o temperatură de -22 de grade Celsius.

Cu mare greutate, salvamontiştii au reuşit să îi găseasc, după două ore.  

„Problema a fost ca în maşina erau trei persoane tata, mama şi copilul, iar afară erau -22° Celsius. Se aflau în zonă fără semnal. Căutând să intre în raza unui releu de telefonie mobilă şi ţinând telefonul afară în frig, bărbatului i s-a redus mult acumulatorul telefonului. A sunat la 112 şi a indicat faptul că a trecut de barajul Oaşa, pe lângă mănăstirea Oaşa, vede o cabană închisă, cu două etaje şi cu antena parabolica şi mai are 5 km până în Luncile Prigoanei”, a precizat, sâmbătă, un reprezentant al Salvamont Alba.

Şoferul s-a bazat pe aplicaţia Waze, care l-a dus pe un drum înzăpezit, care nu este circulat pe timp de iarnă. Imediat după ce a reuşit să i-a legătura cu cei de la 112, bărbatul a rămas fără baterie la telefon. Familia a fost căutată fără succes timp de aproape 2 ore în locul în care a precizat, iniţial, că se află.

La un moment dat, bărbatul a reuşit să sune din nou de pe telefonul soţiei şi a reuşit să trimită un share-location. Salvamontiştii au constatat că era foarte departe de zona pe care o precizase iniţial

„Trecuse de Luncile Prigoanei şi de Poarta Raiului si o luase pe drumul închis, înzăpezit, care coboară spre Cugir. Asta chiar dacă observase ca nu erau urme de trecere a maşinilor, drumul nu era curăţat de zăpadă, totul se termina acolo. Noaptea, iarna la -22° Celsius, prin zăpadă, dezorientat. Dar dacă aşa zice waze-ul…”, au mai transmis reprezentanţii Salvamont.

Salvatorii, împreună cu jandarmii montani, s-au deplasat cu snowmobilele şi au folosit lopeţile de avalanşă pentru a deszăpezi autoturismul. Până la urmă au reuşit sa îl întoarcă ca să poată urca înapoi la drumul practicabil.

Vă mai recomandăm:

 

A început construcţia mall-ului de 45 de milioane de euro de la Alba Iulia. Replica proprietarilor celuilalt complex

 

Atacul asupra unui cuplu, auzit în direct la 112. Agresorul a făcut măcel: „Vezi, ţi-am zis că vin să te omor!“ 

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite