Coronavirusul închide domeniul schiabil Şureanu. Rezervările au fost anulate, iar schiorii nu au mai urcat pe munte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pârtiile din Şureanu au fost închise ca urmare a lipsei schiorilor
Pârtiile din Şureanu au fost închise ca urmare a lipsei schiorilor

Extinderea epidemiei de coronavirus are, pe termen scurt, efecte devastatoare asupra turismului. Un domeniul schiabil din Alba a anunţat că închide ”porţile”.

Coronavirusul închide domeniul schiabil Şureanu începând de duminică, 15 martie 2020, de la ora 17.00.

”Chiar dacă zăpada inundă pârtiile de pe Domeniul Schiabil Şureanu, situaţie unică de-altfel în ţară, iar noi v-am aşteptat cu toate pârtiile şi serviciile noastre pregătite şi în această săptămână, spectrul provocat de Coronavirusul COVID 19 v-a determinat să rămâneţi acasă, iar noi suntem acum forţaţi să luăm următoarea decizie. Începând din data de astăzi 15.03.2020 orele 17.00, închidem Domeniul Schiabil Şureanu. Vă dorim tuturor sănătate”, au transmis reprezentanţii domeniului.

În România, în momentul de faţă au fost confirmate 131 de cazuri de persoane infectate cu coronavirusul COVID-19. 

Domeniul schiabil are 10 pârtii, în lungime de 12 km, care erau funcţionale de obicei până în luna aprilie, fiind situat la altitudini curpinse între 2010 metri şi 1650 metri. Tot aici sunt 3 intalaţii de transport pe cablu (2 teleschiuri, 1 telescaun). La Şureanu a schiat de mai multe ori şi preşedintele Klaus Iohannis. În apropierea pârtiilor sunt mai multe pensiuni care au rămas aproape goale, rezervările fiind anulate în cea mai mare parte.

Numărul cazurilor de infectare, raportat de autorităţile din România a ajuns duminică, în jurul amiezii, la 131. 14.565 de persoane erau izolate la domiciliu, iar 2.723 - în carantină.

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite