Copil de 15 ani căzut în apele râului Mureș. Operațiune de căutare cu zeci de pompieri la Alba Iulia

0
Publicat:

O amplă misiune de căutare a unui minor de 15 ani, care a căzut duminică seara în apele râului Mureș, a avut loc până la miezul nopții, fiind reluată luni dimineața.

Ponotnul de pe care a căzut copilul în apele râului FOTO ISU Alba
Ponotnul de pe care a căzut copilul în apele râului FOTO ISU Alba

Peste 25 de ofițeri ai ISU Alba l-au căutat pe băiat dar fără succes, până în jurul orei 00.00, apoi misiunea a fost întreruptă. Luni dimineața, în jurul orei 10.00, pompierii au reluat căutările în zona în care s-a produs dispariția. 

Băiatul era alături de alți doi prieteni, pe malul Mureșului de mai multe ore. Cei trei copiii din cartier Cetate, se plimbau, iar la un moment dat, în jurul orei 17.40, minorul în cauză a vrut să își spele încălțările care erau murdare de noroi.

Atunci a mers pe ponton, și când ar fi pus piciorul pe o treapă a căzut în apele Mureșului. În câteva clipe ar fi dispărut în ape.

Pompierii au cputat cu două bărci pneumatice FOTO ISU Alba
Pompierii au cputat cu două bărci pneumatice FOTO ISU Alba

Alarma a fost dată imediat după un apel la 112. În scurt timp peste 25 de ofițeri ISU Alba au împânzit zona și au început căutările. La fața locului au fost deplasate șase autospeciale de intervenție și două bărci pneumatice, iar cercetări s-au făcut atât pe uscat cât și pe apă, pentru căutarea băiatul.

Mobilizare pe malul râului Mureș FOTO ISU Alba
Mobilizare pe malul râului Mureș FOTO ISU Alba

La fața locului s-au deplasat și primarul Gabriel Pleșa, prefectul de Alba, Nicolae Albu și șeful ISU, Ovidiu Costea. „Din păcate iarăși în județul nostru avem un incident nefericit, dar cred că este și un semnal de alarmă de a avea grijă unde ne lăsăm copiii. Noi vă asigurăm că toate forțele vor rămâne aici atâta timp cât este necesar”, a spus prefectul Nicolae Albu.

Apa are, în zonă, o adâncime de aproximativ 2-3 metri și o temperatură de 6-7 grade.

Se pare că trei copii se jucau în zona pontonului. Unul dintre ei ar fi vrut să-și curețe ghetele și a alunecat în apă. Cei doi au anunțat cât de repede au putut la 112. Șansele de a-l mai găsi în viață sunt foarte mici și regret enorm un astfel de incident. Sper din suflet să se încheie cu succes căutările și familia să treacă cât mai ușor peste această dramă colosală”, a declarat primarul Gabriel Pleșa.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite