Cetatea Alba Iulia, ”asediată” din nou după 160 de ani. Competiţie de airsoft în catacombele şi şanţurile edificiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa fotografiilor: facebook/Dorin Sterian
Sursa fotografiilor: facebook/Dorin Sterian

Cetatea Alba Carolina a devenit „câmp de luptă” cu soldaţi înarmaţi care gata să „atace”. Pasionaţii de airsoft din toată ţara s-au întrecut prin catacombele şi tranşeele edificiului istoric, transformându-l într-un imens câmp de luptă, după 160 de ani de la ultima bătălie pentru cucerirea Cetăţii.

Echipaţi că în teatrele de operaţiuni, cu diverse copii ale unor arme reale, practicanţii sportului apărut în 1970 în Japonia, au îmbinat fără să vrea istoria cu modernismul şi tacticile militare. Zeci de combatanţi înarmaţi până în dinţi s-au luptat pentru supremaţie în cea mai mare cetate din România-Alba Carolina. Armele lor trag cu bile, iar sportul acesta este născut din pasiunea pentru jocurile video sau aplicaţiile militare. Una dintre cele mai spectaculoase probe a fost cea de eliberare a unui ostatic din catacombele cetăţii. 

Cele mai bune echipe şapte echipe de AIRSOFT  s-au luptat pentru supremaţie la „Adventure Airsoft Contest”de la Alba Iulia. Competiţia s-a desfăşurat cu participarea unor echipe din Arad, Mediaş, Cluj-Napoca, Deva, Braşov, Sibiu, Turda, Luduş. Competiţia a fost organizată de Asociaţia de Airsoft “Super Daddys”, în colaborare cu Primăria Alba Iulia.

Evenimentul s-a desfăşura pe toată perioada zilei de sâmbătă, echipele intrând pe traseu la interval de 30 de minute. Participanţii au fost din Arad, Sibiu, Mediaş, Cluj-Napoca, Deva, Luduş, Braşov, Turda. Rezultatele concursului sunt următoarele: Locul VI - Ludus Dacicus, Locul V - WST, Locul IV - CSABV, Locul III - Enforcers, Locul II - Merr Kats, Locul I - CAM

Cel mai bun navigator - Ciuruş Tudor, Cel mai bun sniper – Vlad Dan, Cel mai bun grenadier - Axente Alin, Cel mai bun team lider - Gabriel Pârvu.

airsoft cetate alba

Echipele au avut de trecut mai multe probe cuantificate, în funcţie de dificultate, cu un anumit punctaj fiecare: eliberare ostatic, transport ostatic/VIP, prim-ajutor, tir cu echipa, ambuscadă, eliminare cuib de mitralieră, tir sniper, aruncarea grenadei la punct fix, orientare în teren. Pe tot parcusul traseului echipele au fost însoţite de arbitri, care au cronometrat şi punctat fiecare atelier în parte urmând ca la final să se stabilească câştigătorii.

airsoft cetate alba

Pentru a se familiariza cu acest sport, pe tot parcursul zilei, a fost deschis un atelier de tir gratuit deservit de airsofteri experimentaţi. Aici s-au putut executa trageri cu diverse tipuri de replici în diverse modele de ţinte şi se pot afla detalii despre armele reale de tip M4, AK 47, SVD. Airsoftul a început ca un joc de simulări militare, ulterior devenind sport şi în România (februarie 2010). Cultivă atât calităţile fizice, cât şi cele psihice ale practicanţilor amatori sau profesionişti, cu accent pe disciplină, fair-play şi spirit de echipă.

Citiţi şi:

Profesorul de nota 10 din Alba: „Modul de predare trebuie orientat în aşa fel încât să fie avantajaţi toţi elevii“

 

IPJ Alba, sancţionat pentru discriminare pe motiv că nu a amplasat plăcuţă bilingvă pe sediul unui post de poliţie

O cască a salvat milioane de vieţi în Primul Război Mondial

Cum să-ţi petreci weekendul departe de agitaţia oraşului: turism în şaua calului la poalele Munţilor Trascău

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite