Ce mai mare rată de infectare cu Covid-19 din România, în cea mai mică comună din Alba: 34,04 la mia de locuitori

0
0
Centrul comunei Ceru Băcăinţi, cu Primăria şi sediul Poliţiei. Foto: cerubacainti.ro
Centrul comunei Ceru Băcăinţi, cu Primăria şi sediul Poliţiei. Foto: cerubacainti.ro

Comuna cu cel mai mic număr de locuitori din Alba, Ceru-Băcăinţi, înregistrează cea mai mare rată de infectare din România.

Cu 8 cazuri de COVID-19, Ceru Băcăinţi are cea mai mare rată de infectare cu virusul SARS-CoV-2 din judeţ şi din România.

Potrivit datelor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba, în Ceru-Băcăinţi, o comună de 235 de locuitori, în perioada 22 - 30 noiembrie au fost depistate 8 cazuri de COVID-19, rata de infectare fiind de 34,04 la mia de locuitori.

Ceru Băcăinţi este, astfel, pe primul loc la nivel naţional din acest punct de vedere, la distanţă mare de comuna aflată pe locul doi, Aluniş din Cluj, unde rata incidenţei este de 12,59 cazuri la mia de locuitori.

DSP a anunţat, miercuri, 24 noi cazuri de infectare în Alba, din care 13 în mediul urban şi 11 în mediul rural. În Alba Iulia, rata de infectare este de 2,15 la mia de locuitori, cu un total de 164 de cazuri, din care 6 depistate marţi, 7 decembrie. 

În Alba, doar cinci comune mai înregistrează o incidenţă mai mare de trei cazuri la mia de locuitori. În afară de Ceru Băcăinţi, este vorba despre Rădeşti, Bucerdea Grânoasă, Vinţu de Jos şi Sîntimbru.

Potrivit DSP Alba, de la începutul pandemiei, 32.354 de persoane au fost declarate vindecate şi au fost înregistrate 1.099 decese. 

Vă mai recomandăm:

 

„Au ieşit cu şampanie şi au sărutat asfaltul”. Bucuria locuitorilor din Aiud după deschiderea autostrăzii

 

Fraudă de peste 7 milioane de lei din fonduri europene. Un afacerist şi fiica sa, trimişi în judecată de DNA VIDEO

Alba Iulia


Ultimele știri
Cele mai citite