Cartierul romilor din Roşia Montană, evacuat din cauza indunaţiilor. Peste 200 de persoane, cazate la căminul cultural

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Urmările viiturii de la Roşia Montană
Urmările viiturii de la Roşia Montană

Peste 200 de persoane, printre care peste 70 de copii, au fost cazate temporar la Căminul cultural din Roşia Montană, după ce zeci de case din satul Dăroaia au fost inundate vineri seara.

Potrivit celui mai recent bilanţ dat publicităţii de ISU Alba, în satul Dăroaia, comuna Roşia Montană, locuit în majoritate de romi, au fost inundate 72 de case, din care una este distrusă, iare 16 sunt avariate în urma unei alunecări de teren.

"Un număr de 208 persoane (135 adulţi şi 73 copii) au fost cazate temporar în cursul nopţii la Căminul cultural din localitatea Roşia Montană. Alte 40 de persoane s-au autoevacuat la rude sau vecini în zone neafectate", au precizat reprezentanţii ISU Alba.

Tot în aceeaşi comună, în satul Roşia Montană, a fost avariată o casă, două au fost inundate, iar un drum este colmatat. În satul Curături este o casă inundată, în satul Gura Roşiei, o casă avariată de o alunecare de teren, iar două curţi au fost inundate. În satul Cărpiniş sunt 11 case inundate.

Tot în Apuseni, în mai multe sate din comuna Sohodol au fost inundate 11 case, iar 18 persoane s-au autoevacuat la rude sau vecini. DJ 750A Sohodol - Gura Sohodolului este distrus pe 100 - 150 de metri. În oraşul Abrud sunt trei case inundate, iar în satul Valea Săliştii - patru.

inundatii apuseni alba

În oraşul Câmpeni au fost inundate opt case inundate şi două obiective socio-economice, inclusiv o sală de evenimente. Au fost salvate fost persoane, iar alte patru s-au autoevacuat la rude sau vecini. DN 74 Cărpiniş (Abrud) - Câmpeni este blocat pe aproximativ 300 de metri de aluviuni şi o alunecare de teren.

Sunt înregistrate o serie de avarii la reţelele de alimentare cu energie electrică, respectiv la opt linii de medie tensiune şi 106 posturi de transformare, fiind afectaţi 7.429 de abonaţi din Ocoliş, Roşia Montană, Abrud, Ciuruleasa, Bucium, Lupsa, Sohodol, parţial oraşul Câmpeni, Trâmpoiele (Zlatna) şi parţial Bistra.

Au fost raportate mai multe autoturisme luate de ape pe raza localităţilor afectate de inundaţii din judeţul Alba. Sunt agrenaţi în intervenţii sute de pompieri militari, jandarmi, poliţişti, salvamontişti, voluntari de la Crucea Roşie, angajaţi ai Electrica, ai SGA, Direcţiei Silvice.

inundatii apuseni alba

Direcţia de Sănătate Publică Alba va trimite sâmbătă trei asistenţi medicali comunitari şi un mediator sanitar în zonele afectate de inundaţii pentru a face o evaluare a stării de sănătate a populaţiei evacuate, inclusiv verificarea posibilei simptomatologii Sars-CoV-2, urmând ca luni dimineaţa să se deplaseze două echipe de recoltare probe COVID 19, a informat directorul executiv, Alexandru Sinea.

Vă recomandăm să mai citiţi:

 

Viitură uriaşă la Abrud, în Munţii Apuseni. Cod roşu de inundaţii. Râul Abrudel a intrat în zeci de case VIDEO

 

Record istoric de precipitaţii în zona Ocoliş din Apuseni. Bilanţul negru al  viiturilor FOTO VIDEO

 

Dezastrul de la Ocoliş. Viitura a izolat comuna de restul lumii. 20 de persoane şi-au părăsit locuinţele FOTO VIDEO

Alba IuliaPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite