Cariera infracțională șocantă a „țeparului” Keops. Urmărit de poliție, continua să înșele oameni cu sume imense

0
Publicat:

Un „țepar” deosebit de periculos din Alba, care are la activ cinci condamnări definitive la închisoare, a fost prins de polițiști după ce a dat o nouă lovitură în București.

Bărbatul a ajuns la închisoare pentru executarea unei alte pedepse FOTO Poliția Română
Bărbatul a ajuns la închisoare pentru executarea unei alte pedepse FOTO Poliția Română

Adrian Petru G. (36 ani), zis Keops, a fost prins după ce ar fi înșelat o femeie cu sume importante de bani. Alături de acesta a fost reținută și o femeie de 27 de ani. Cei doi sunt acuzați de înșelăciune, furt, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și accesul ilegal la un sistem informatic. Bărbatul era dat în urmărire națională de polițiștii din Alba.

11.500 de lei, 2.000 de euro și telefonul mobil.

Potrivit IPJ Alba, Secția 13 Poliție București a fost sesizată de către o femeie, cu privire la faptul că, la data de 4 februarie 2023, în jurul orei 19.00, două persoane necunoscute, care și-ar fi atribuit calități oficiale de reprezentanți ai unei instituții publice, ar fi contactat-o prin intermediul unei rețele de socializare, apoi, sub pretextul că va fi angajată în cadrul instituției din care acestea fac parte, ar fi indus-o în eroare, determinând-o să le remită 11.500 de lei și 2000 de euro, precum și telefonul mobil.

Ulterior, la data de 6 februarie 2023, în timp ce persoanele se aflau în locuinţa femeii, profitând de neatenția ei, i-ar fi sustras din portofel un card bancar, pe care l-ar fi folosit, ulterior, la efectuarea mai multor cumpărături în diverse centre comerciale.

Din datele și probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că fapta ar fi fost săvârșită de o femeie, în vârstă de 27 de ani și un bărbat, în vârstă de 36 de ani, cunoscut cu preocupări de natură infracțională.

Din verificările efectuate s-a stabilit faptul că bărbatul este urmărit, pe numele acestuia fiind emis un mandat de executare a pedepsei închisorii de către Judecătoria Alba Iulia, pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui autovehicul fără permis de conducere, fiind condamnat la 2 ani și 6 luni închisoare și un mandat de arestare preventivă, emis de Judecătoria Alba Iulia, într-un dosar de înșelăciune.

Țeparul Keops are un cazier care șochează orice om obișnuit. În perioada 2013 – 2015 a fost condamnat în patru dosare penale distincte pentru infracțiuni de înșelăciune, abuz de încredere și conducere fără permis, similare în mare parte cu dosarele în care este judecat în prezent. În 2013, a fost condamnat definitiv la 4 ani și 6 luni de închisoare în regim de detenție. Bărbatul a ispășit parțial pedeapsa, fiind eliberat condiționat în 2016 cu un rest de executat de 538 de zile de închisoare.

Trei dosare penale după liberarea condiționată

După liberarea condiționată, acesta și-a reluat activitatea infracțională, rezultând trei dosare penale în care a fost sau este judecat. Unul este cel de conducere fără permis, în care a fost condamnat definitiv la închisoare cu executare, iar al doilea este unul de înșelăciune în care s-a dispus de instanța de fond încetarea procesului penal pe motiv de prescriere a faptei. În al treilea dosar, care a intrat în faza de judecată, este acuzat de cinci fapte de înşelăciune, două de fals în înscrisuri sub semnătură privată, şantaj şi conducere a unui autovehicul fără permis de conducere. În acesta a primit mandat de arestare preventivă, care a fost confirmat de Judecătoria Alba Iulia în 17 februarie 2023.

Valoarea banilor care ar fi fost obţinuţi de Keops prin faptele de înşelăciune este uriaşă: peste 450.000 de lei, 60.000 de lire şi 9.000 de euro. Suma totală în RON depăşeşte 800.000 de lei. Pentru a obţine bani de la femei se folosea şi de metoda ”lover-boy”.

Potrivit Parchetului, în perioada decembrie 2019-mai 2020, în timp ce a avut o relaţie cu o femeie, a indus-o în eroare folosindu-se de calităţi mincinoase şi a determinat-o să îi remită diverse sume de bani necesare pentru a se înscrie la bursă, respectiv pentru a deveni colaborator al Serviciului de Informaţii Externe şi ulterior subofiţer, persoana vătămată predându-i inculpatului suma totală de aproximativ 141.200 lei.

De asemenea, în perioada 17-18.06.2020 l-a determinat pe un bărbat, prin constrângere psihică să achite suma de 6.200 lei, reprezentând preţul unui autoturism închiriat de la o societate şi pe care îl avariase în proporţie de 80% în urma unui accident rutier. Keops a pretins că este poliţist şi că în caz contrar îi va face plângere pentru distrugere, dând, totodată, de înţeles că sunt mai multe nereguli în legătura cu modul în care a acţionat persoana vătămată care vor fi trecute cu vederea în cazul în care achită suma de 6.200 lei, fapt ce a determinat-o pe persoana vătămată să remită suma solicitată.

Femei înșelate cu 300.000 de lei și 60.000 de lire

O altă faptă de înşelăciune în formă continuată s-a produs în perioada 2016-2019. În timp ce avea o relaţie cu o altă femeie, i-a câştigat încrederea şi a indus-o în eroare pe aceasta, folosind identităţi fictive precum şi calităţi mincinoase (preot, constructor, medic, angajat al unei instituţii bancare) şi i-a solicitat remiterea a diverse sume de bani, în mod repetat, sub diverse pretexte, sume pe care persoana vătămată i le-a predat, suferind în acest fel un prejudiciu de aproximativ 307.960 lei.

În plus, în perioada ianuarie 2021-mai 2021, Keops, în baza unei legături subiective cu un alt bărbat, cercetat într-un lat dosar, a indus în eroare o tănără căreia i-au solicitat suma de aproximativ 60.000 lire în mai multe tranşe, parte din aceasta cu titlu de mită pentru organele de poliţie şi Curtea de Conturi, parte ca o investiţie financiară în urma căreia va primi dobândă. Suma a fost remisă de femeie celor doi bărbaţi, iar ulterior nu i-a mai fost restituită.

De asemenea, în perioada mai-iunie 2021,Keops a indus în eroare un bărbat, prezentându-i în mod mincinos faptul că Agenţia Naţională de Administrare Fiscală scoate la licitaţie două autoturisme şi că poate obţine respectivele autoturisme cu suma de 9.000 euro. Bărbatul a plătit în acest scop suma de 7.500 euro, dar nu a mai primit autoturismele promise, şi nici nu i-a fost restituită suma achitată.

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite