Candidatul din Alba ajuns viral pe internet. Promisiunile lui Costică Berindei, consilierul cu „Toiota“ şi „Wolzwagen“ VIDEO

0
0

Un consilier local din comuna Bistra, judeţul Alba, candidat la alegerile parlamentare pentru un post de senator, a ajuns viral pe Facebook după ce două filmuleţe în care vorbeşte agramat au adunat aproape 250.000 de vizualizări. Constantin Berindei este candidat din partea Partidului Socialist Român şi este, în prezent, cel mai cunoscut membru al acestei formaţiuni politice.

Costică Berindei a devenit viral pe internet după 1 decembrie 2016. Înainte de acest moment aproape nimeni nu a auzit de el, cu excepţia familiei şi a consătenilor săi. De Ziua Naţională a postat un filmuleţ pe contul personal de pe Facebook care a adunat câteva zeci de mii de vizualizări.

Modul hilar în care se adresează a provocat deliciul internauţilor. La ”succesul” virtual al candidatului a contribuit şi decorul în care vorbeşte, probabil locuinţa sa, aşezat la o masă acoperită cu o faţă pe care sunt desenate ouă de paşte. Într-un pahar este pus un steag, care seamnă mai degrabă cu tricolorul Republicii Moldova. De asemenea, la o mână afişează, mândru, o brăţară de aur.

”Eu, Costică Berindei, vă promit”

În 2 decembrie, candidatul la funcţia de senator în Alba a revenit cu o altă filmare, realizată în aproximativ aceleaşi condiţii în care cere votul alegătorilor, promiţând, în schimb, că îi va ajuta ”în limita legală”. ”Pă 11 decembrie ieşiţi la vot (...) După cum ştiţi, de 27 de ani am votat împreună PNL şi PSD, niciodată nu am votat un senator sau un deputat care să ne aparţină. Eu, Costică Berindei vă promit, în momentul când o să ajung senatorul dumneavoastră, o să fiu în permanenţă între dumneavoastră să vă ascult problemele cu care vă confruntaţi în fiecare zi. O să vă ajut să vă duceţi la îndeplinit proiecte pentru agricultură, infrastructură, fiecare orice problemă o să aibă, eu Costică Berindei îi promit că în limita legală şi a bunului simţ o să îl ajut pă fiecare dintre voi”, astfel sună mesajul candidatului care a devenit viral adunând peste 200.000 de vizualizări în două zile.

Sute de persoane comentează prestaţia candidatului din Alba, cei mai mulţi făcând haz de modul în care se prezintă şi cum vorbeşte acesta. Mulţi au ”promis” că îşi vor face flotant în Alba pentru a-l vota pe Costică Berindei, cel care, pe afişul electoral se prezintă ca ”un moţ hotărât”.

”Toiota şi Wolzwagen”

Constantin Berindei este de profesie dulgher şi folosea până acum reţeaua de socializare Facebook pentru a-şi promova meseria. Susţine că poate construi o cabană din lemn cu circa 6.000 de euro. Costică este la al treilea mandat de consilier local în comuna Bistra din Munţii Apuseni. Ca mai toţi politicienii din România este şi el un ”traseist politic”. În primele două mandate a fost ales din partea Partidului Noua Generaţie a lui Gigi Becali. 

image

În 2016 a fost ales consilier local cu 135 de voturi pe lista Partidului Socialist Român. A candidat şi pentru funcţia de primar, dar a fost votat doar de 28 de alegători. Se prezintă ca fost miner şi luptător împotriva companiei Roşia Montană Gold Corporation, susţinând că a şi organizat câteva proteste în comuna Bistra faţă de compania canadiană. În declaraţia de avere nu a trecut niciun fel de venit. Are câteva proprietăţi şi trei maşini: ”Toiota, Fiat şi Wolzwagen”. Candidatul din Alba are şi probleme penale. Constantin Berindei este trimis în judecată la Judecătoria Cîmpeni în două dosare penale în care este acuzat de hărţuire, respectiv lovire şi alte violenţe.

Citiţi şi:

Pe ce se cheltuia bugetul României în 1929. Alocarea pentru Educaţie ajungea în perioada interbelică la 13%

Foşti studenţi români şi vietnamezi, din nou împreună după 40 de ani. Cât de iubită e România în Hanoi, la 10.000 km distanţă

Cum au apărut şi cine a inventat notele muzicale. Rolul cuvântului „Dumnezeu“ în conceperea portativului

Ce înseamnă „early booking“ şi „last minute“. Avantajele ofertelor lansate de agenţiile de turism

Poveştile ultimilor meşteri dogari care fac ciubere în Ţara Moţilor. „Împreună cu tata şi cu calul nostru, Iancu, ajungeam şi până la Dunăre”

Fascinanta lume a „Tăului fără fund” de la Băgău, satul din Transilvania unde trăiesc jumate unguri, jumate români

Mai multe - Alba Iulia

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite