Brigada AntiDrog a intrat forțat în toaleta unde se refugiase o traficantă. Cocaina fusese introdusă în țară într-o mașină cu copii

0
0
Publicat:

Două persoane, rude între ele, au fost condamnate de instanțele din Alba, în total, la peste 14 ani de închisoare pentru trafic de droguri de mare risc. Cei doi aduceau cocaină din Spania și o vindeau la petreceri.

Traficanții avea zeci de grame de cocaină asupra lor FOTO Shutterstock
Traficanții avea zeci de grame de cocaină asupra lor FOTO Shutterstock

Dosarul a început de la un denunț depus la DIICOT Alba Iulia. În luna mai 2022, o persoană a mers la procurorii DIICOT și a spus că are informații potrivit cărora un bărbat se ocupa cu traficul de droguri, respectiv că introduce în țară cocaină pe care o vinde mai departe pe la petreceri.

Polițiștii de la Crimă Organizată Alba au autorizat un colaborator care a avut misiunea să se întâlnească cu traficantul și să cumpere droguri. Colaboratorul a luat legătura cu acesta și, o zi mai târziu, a reușit să achiziționeze cocaină în valoare de 500 de euro.

În continuare, colaboratorul a devenit prieten cu traficantul și au purtat discuții prin intermediul rețelelor de socializare. Când vorbeau de cocaină, foloseau cuvinte ca „mobilă” sau „vitamine” și își spuneau „frate”. În realitate, totul era interceptat de anchetatori. La un moment dat, traficantul (Marian T.) i-a spus că vine în țară și că are câteva zeci de grame de cocaină la el. Cu toate informațiile obținute, Brigada Antidrog de la BCCO Alba Iulia și procurorii DIICOT au realizat flagrantul.

Cocaină aruncată la toaletă

„După ce a intrat prin punctul de trecere a frontierei Nădlac II, a fost oprit pentru control autoturismul condus de inculpatul M. În autoturism se mai aflau soţia acestuia, împreună cu cei doi copii minori, şi inculpata N. (Naomi T. – n.r.), sora acesteia din urmă.

Autoturismul şi ocupanţii acestuia au fost controlaţi, iar, într-o geantă de culoare neagră aparţinând numitei N., mai exact într-un portofel de culoare maro din aceasta, au fost identificate două ţiple cu ziplock, care prezintă urme de substanţă pulverulentă albă, precum şi o capsulă de culoare maro, ambalată într-o ţiplă de plastic transparent.

Înainte de efectuarea controlului corporal al persoanelor de sex feminin, inculpata a solicitat să meargă la toaletă, moment în care, fiind observat comportamentul suspect şi agitaţia acesteia, s-a procedat la deschiderea forţată a cabinei de toaletă. În acel moment, a fost surprinsă în timp ce arunca în vasul de toaletă mai multe ţiple ce conţineau o substanţă pulverulentă de culoare albă. S-a încercat recuperarea substanţelor din vasul de toaletă, de unde a fost extras un bulgăre format din substanţă pulverulentă de culoare albă”, se arată în rechizitoriul procurorilor DIICOT.

Anchetatorii au reușit să obțină probe din care să rezulte că, în plicurile aruncate și substanța ce se diluase în apă, era cocaină.

Cum s-au apărat traficanții

Cei doi au fost reținuți, arestați preventiv și, în final, în 14 septembrie 2023, condamnați definitiv la închisoare cu executare.

Marian T. a primit pedeapsa de 8 ani și 8 luni de închisoare, iar cumnata acestuia, Naomi T., a primit 5 ani, 9 luni și 5 zile de detenție. Au fost judecați pentru introducere în țară și trafic de droguri de risc.

Cei doi s-au apărat susținând că drogurile introduce în țară erau pentru consum propriu.

„Analiza coroborată a probatoriului administrat în cauză conduce la concluzia că drogurile de mare risc urmau să fie vândute ulterior de inculpat, iar pe de altă parte, cantitatea de droguri introdusă în ţară a fost una mult mai mare.

De altfel, inculpata a fost surprinsă în timp ce arunca cantitatea de cocaină în vasul de toaletă, putând fi recuperate doar cele 8,2 grame, restul fiind amestecată cu lichidele aferente.

Pe de altă parte, s-a reținut că probele administrate în cauză converg spre ideea că inculpatul urma să aducă în ţară o cantitate mare de drog de mare risc, cantitate pe care inculpata nu putea să o consume într-o perioadă aşa de scurtă de timp în care ar fi trebuit să se afle în România, motiv pentru care o astfel de apărare nu a putut fi primită”, a precizat magistratul de la Curtea de Apel Alba Iulia.

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite