Bărbatul din Alba, trimis în judecată pentru agresiune sexuală, rămâne în arest preventiv. Acuzatul a vrut în arest la domiciliu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

Bărbatul în vârstă de 56 de ani din Alba Iulia trimis în jduecată pentru agresiune sexuală asupra unui băiat minor de 14 ani rămâne în arest preventiv. Judecătoria Alba Iulia a confirmat joi, 26 septembrie, mandatul de arest emis pe numele acestuia.

Verificarea situaţiei inculpatului în ceea ce priveşte măsurile preventive s-a făcut din oficiu ca efect al trimiterii în judecată.

”Constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive dispusă faţă de inculpatul S. D.. În temeiul art. 207 alin. 4 din C.pr.pen. menţine măsura arestului preventiv dispusă faţă de inculpatul S. D. (mandat de arestare preventivă nr. 11/UP/02.09.2019). Respinge cererea inculpatului, formulată prin avocat, de înlocuire a măsurii arestării preventive cu arest la domiciliu, ca neîntemeiată. În temeiul art. 275 alin. 3 C.pr.pen., cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie, în 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 26.09.2019”, se precizează în minuta hotărârii de la Judecătoria Alba Iulia.

Victima acestuia este un băiat minor, în vârstă de 14 ani. Potrivit rechizitoriului, fapta a avut loc în 15 august 2019, în jurul orei 17.00, în zona garajelor din proximitatea Şcolii Gimnaziale nr. 6 din oraş. 

”Inculpatul S. D. S-a apropiat de persoana vătămată minoră, a iniţiat o discuţie cu aceasta pe teme sportive, apoi a încercat să o atingăcu mana pe picior şi să-l mângâie în zona intimă.  Când minorul s-a opus şi a vrut să plece, inculpatul l-a prins cu o mână de coate şi l-a imobilizat, iar celaltă mână i-a introdus-o în pantaloni, în final victima zbătându-se şi reuşind să fugă”, se afirmă în rechizitoriu.

Părinţii victimei au depus plângere la poliţie, iar agresorul a fost identificat şi urmează să fie tras la răspundere penală pentru fapta sa. Cauza a fost înregistrată la Judecătoria Alba Iulia în data de 23 septembrie 2019 şi va urma, iniţial, procedura camerei preliminare.

Bărbatul (S. Dan) în vârstă de 56 de ani riscă, potrivit Codului Penal, pedeapsa cu închisoarea între 3 şi 10 ani. La o zi de la producerea agresiunii, pe numele bărbatului a fost luată măsura controlului judiciar. În data de 30 august, măsura a fost înlocuită cu un mandat de arestare preventivă, pe o perioadă de 30 zile, deoarece acesta nu ar fi respectat condiţiile controlului judiciar. Decizia de arestare în lipsă a fost confirmată de Judecătoria Alba Iulia după ce suspectul a fost prins de poliţişti, iar, în 9 septembrie, Tribunalul Alba a respins contestaţia formulată de acesta.

Citiţi şi:

 

Licitaţie internaţională de peste 40 de milioane de euro pentru concentratul exploatat de Cupru Min în Apuseni. Câte tone vinde compania în 12 luni

 

Distanţa corectă de la care trebuie privit la televizor în funcţie de diagonala şi rezoluţia acestuia

 

Copy-paste hilar cu mesajul de bun venit de pe site-ul Primăriei Ciugud. Comuna din Alba care a investit „peste X milioane euro“ de fonduri europene

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite