Aproape 500 de teste pentru COVID 19, realizate în laboratorul DSP Alba. Planul pus la punct pentru creşterea testării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Linia de testare din cadrul DSP Alba
Linia de testare din cadrul DSP Alba

Peste 600 de teste de coronavirus au fost realizate până acum la nivelul judeţului Alba, a transmis directorul DSP Alba, Alexandru Sinea.

O parte dintre testele realizate la Alba Iulia provin de la persoane din alte judeţe. Potrivit directorului DSP Alba, 480 de teste au fost făcute în laboratorul instituţiei, pe parcursul a 6 zile, iar 120 au fost realizate în 3 săptămâni, la laboratorul Spitalului de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca.

”Până acum, etapa de extracţie ARN din procedura de testare s-a făcut manual, de luni sau marţi în funcţie de furnizori, vom primi kituri de extracţie automată pentru extractorul automat pe care îl avem în dotare şi se va lucra în paralel, manual şi automat. Anticipăm o creştere progresivă a numărului de teste.

Săptămâna viitoare sperăm să ajungem undeva la 150-200 de teste pe zi, iar în două săptămâni ne dorim să ajungem la 500 pe zi. Creşterea capacităţii nu poate fi făcută de pe o zi pe alta, sunt protocoale care trebuie respectate, dar colegele mele de la laborator depun toate eforturile pentru a atinge capacitatea maximă de testare”, a spus Alexandru Sinea.

DSP Alba este prima instituţie de acest fel din ţară care face propria testare. O a doua linie de testare va fi pusă în funcţiune după o donaţie a companiei Transavia către Spitalul Judeţean de Urgenţă.

Citiţi şi:

 

Primăria oraşului Zlatna a fost închisă după ce un angajat de 77 ani a fost confirmat cu coronavirus. Funcţionarii au fost izolaţi la un hotel

 

Mesajul emoţionant al unei paciente vindecate de coronavirus către asistenta care a îngrijit-o: „Ştiu că totul va fi bine“

 

Pedeapsa penală primită de un profesor acuzat de purtare abuzivă. A agresat fizic, cu pumnul şi palma, doi elevi de liceu

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite