Amendat cu 20.000 de lei pentru că a vrut să bea o bere cu un prieten. Nu avea declaraţie şi s-a manifestat violent

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbatul a fost amendat cu 20.000 de lei. Foto: Jandarmeria Alba
Bărbatul a fost amendat cu 20.000 de lei. Foto: Jandarmeria Alba

Un bărbat din Blaj, revenit acasă dintr-un centru de carantină, a fost amendat de jandarmi cu 20.000 de lei pentru că nu avea declaraţie pe propria răspundere.

Potrivit Jandarmeriei Alba, cetăţenii invocă diverse motive pentru a nu sta acasă, aşa cum le recomandă autorităţiile. Acesta a fost şi cazul unui bărbat de 30 de ani din Blaj, reîntors nu de mult timp acasă, dintr-un centru de carantină. 

”Mă duc la un prieten să beau o bere!”, a fost scuza acestuia pentru a se deplasa de la domiciliul personal până la locuinţa prietenului său. Nu deţinea, însă, declaraţia pe proprie răspundere aşa cum era normal, pentru a justifica orice deplasare în afara locuinţei/gospodăriei, iar echipajul mixt format din jandarmi şi poliţişti i-a cerut documentele de identitate.

În acel moment bărbatul a devenit recalcitrant  şi neliniştit pentru că a fost oprit de către echipaj şi a început să se manifeste foarte violent faţă de forţele de ordine. Persoana a fost sancţionată cu amendă contravenţională în valoare de 20.000 de lei.

Amenzile pentru persoanele fizice care nu respectă ordonanţele militare sunt cuprinse între 2.000 şi 20.000 lei, iar pentru persoanele juridice între 10.000 şi 70.000 de lei.

Citiţi şi:

 

Cum motivează un judecător decizia de suspendare a lucrărilor la autostrada Sebeş-Turda

 

Relatarea dramatică a unui asistent român angajat într-o clinică din Marea Britanie: „E dezastru. Loteria a început“

 

Cadre medicale de la Spitalul Judeţean Alba testate pozitiv cu noul coronavirus. O secţie şi-a restrâns drastic activitatea

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite