Alba: Bătrâni de la sate, escrocaţi de falşi angajaţi APIA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Claudia Airini, de la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Alba.
Claudia Airini, de la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Alba.

Oameni din Berghin, Bistra, Galda de Jos şi din Meteş au fost convinşi să plătească unui bărbat care se recomandă ca inspector al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură sume de bani pentru eliberarea unor subvenţii. Poliţia a fost sesizată în mai multe cazuri asemănătoare de înşelăciune.

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Alba a fost informat că pe raza mai multor comune din judeţul Alba, un bărbat care spune că este angajat al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură solicită sume de bani în numele instituţiei. Reprezentanţii APIA au fost şi ei sesizaţi de aceste incidente şi spun că nici un angajat al instituţiei nu colectează bani de la agricultorii.

Înşelăciune de „1 Decembrie“

Maria Marcu, din comuna Berghin, din judeţul Alba a fost convinsă să dea unui bărbat care pretinde că este angajat al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură suma de 500 de lei. Femeia de 69 de ani spune că bărbatul susţinea că pentru subvenţia pe care o primeşte trebuia să plătească o taxă de 100 de lei pe trimestru. „De 1 Decembrie a venit un bărbat şi mi-a zis că nu am plătit anul acesta taxa pentru banii pe care i-am luat pe subvenţie. Mi-a zis că am restanţă pe cele patru trimistre şi că taxa e de 100 de lei pe trimestru. Am plătit încă 100 de lei pentru primul trimestru din 2010“, a spus femeia.

O sumă considerabilă de bani a plătit unui pretins inspector de la APIA şi un locuitor din comuna Bistra, tot la începutul lunii decembrie. Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Alba a fost sesizat încă din luna noiembrie despre acelaşi tip de înşelăciune în comunele Galda de Jos şi Meteş. „A fost un agricultor care a venit la noi la agenţie cu o chitanţă eliberată de un bărbat care spunea că e angajatul nostru. Cei care lucrează la APIA nu au chitanţier şi nici nu colectează bani de la producători. Noi l-am îndrumat pe agricultor la Poliţie“, a spus Cornelia Murg, consilier superior în cadrul APIA Alba.

„Părea o persoană importantă“

„Eu am pensie de 300 de lei şi mi-a luat 500 de lei, banii pe care îi ţineam pentru sărbători. Părea o persoană importantă. Era bine îmbrăcat, destul de tânăr. Avea cămaşă albă, pantaloni de stofă şi o geacă neagră“, îşi aminteşte Maria Marcu din Berghin. Aceleaşi semnalmente au fost reclamate şi în celălalte cazuri asemănătoare. „Cei care au venit la agenţie să se plângă ziceau că este un bărbat la costum care are după el o geantă cu acte“, a spus Cornelia Murg.

„Noi recomandăm celor care sunt abordaţi de această persoană să se adreseze celui mai apropiat post de poliţie sau să sune la numărul unic de urgenţă 112“, a spus Claudia Airini, de la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Alba.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite