Accident în peştera Huda lui Papară din Apuseni. Turistă recuperată de speologi şi salvamontişti după ce a căzut în gol

0
0
Peştera Huda lui Papară
Peştera Huda lui Papară

O turistă în vârstă de 30 de ani care a căzut în gol patru metri în Peştera Huda lui Papară din Munţii Trascăului, judeţul Alba, a fost salvată de către speologi şi salvamontişti.

În urma căderii, femeia de naţionalitate maghiară a suferit mai multe traumatisme ale membrelor inferioare, dar starea sa este bună.

  

Salvamontiştii au anunţat, sâmbătă seară, că au reuşit o operaţiune de salvare în Munţii Trascăului, la Peştera Huda lui Papară, judeţul Alba.

”Victima este o turistă în vârstă de 30 de ani, care a fost antrenată într-o cădere de circa patru metri, soldată cu leziuni la nivelui membrelor inferioare, posibilă fractură”, au anunţat salvamontiştii.

Potrivit acestora, la faţa locului au intervenit salvatori speologi şi salvatori montani din judeţele Timiş şi Alba. „Salvamont a intervenit pentru scoaterea femeii din peşteră. Apoi a fost predată echipajului de Ambulanţă şi transportată la Spitalul din Alba Iulia. Femeia mai era însoţită de alţi trei bărbaţi”, a spus Lucian Forda, şeful Salvamont Alba.

Acesta este al patrulea accident în această cavitate din ultimii 10 ani. Peştera Huda lui Papară este recunoscută pentru frumuseţea sa, dar este şi foarte periculoasă. 

Alba Iulia


Ultimele știri
Cele mai citite