Accident de muncă grav la Uzina Mecanică Cugir, în ziua când ministrul Economiei vizitează societatea

0
Publicat:

Un angajat al unei fabrici de armament din Cugir a suferit luni multiple arsuri într-un accident de muncă. Evenimentul a avut loc chiar în timpul în care ministrul Economiei, Radu Oprea, se afla în vizită la cele două societăți din Cugir.

Uzina Mecanică Cugir FOTO Adevărul
Uzina Mecanică Cugir FOTO Adevărul

„Din primele date, ar fi vorba despre un bărbat care, în timp ce executa lucrări tehnice, ar fi suferit multiple arsuri. Cercetarea este la faţa locului este în desfăşurare", a transmis Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba.

Potrivit sursei citate, accidentul de muncă a avut loc la Uzina Mecanică Cugir. La rândul său, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba a informat că SMURD Cugir a fost solicitat să intervină pentru acordarea primului ajutor medical calificat la un operator economic în Cugir.

Potrivit ISU Alba, i s-a acordat prim-ajutor unui bărbat care prezenta arsuri de gradul I, respectiv arsuri de gradul II la nivelul membrelor inferioare, superioare şi abdomen.

„Persoana a fost transportată la CPU Cugir, fiind solicitat şi elicopterul SMURD pentru preluarea acestuia", a precizat sursa citată.

Fabrica de armament se află pe lista unităţilor pe care ministrul Economiei, Ştefan-Radu Oprea, urmează să le viziteze luni în judeţul Alba. În ultimii ani, au avut loc mai multe incidente de acest fel la cele două fabrici de armament din Cugir.  

În aprilie 2021, Fabrica de Arme SA a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia pentru săvârșirea infracţiunilor de ucidere din culpă, distrugere din culpă și neluarea măsurilor legale de sănătate şi securitate în muncă după o explozie soldată cu decesul unei angajate.

Evenimentul a fost generat de un incendiu al materialelor de combustie contaminate cu pulbere nereacționată rezultată în urma tragerilor cu armament, având ca sursă de aprindere flacăra și particulele incandescente evacuate la gura țevii în urma tragerii, iar cauza producerii a constituit-o omisiunea angajatorului care nu a luat măsurile necesare asigurării sănătății și securității în muncă a angajaților săi, au transmis procurorii.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite