A venit iarna în Munţii Şureanu şi în Apuseni. Prima zăpadă la Poarta Raiului şi pe vârful Petreasa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iarna a venit ceva mai devreme în zonele înalte din Apuseni şi Şureanu. La peste 1.500 de metri altitudine s-a aşternut un strat subţinre de zăpadă.

A venit iarna în Poarta Raiului, Munţii Şureanu. Primii fulgi au început să cadă încă de azi noapte şi stratul de zăpadă a apărut la primele ore ale dimineţii. Prima ninsoare în zonă s-a înregistrat încă de acum trei săpămâni, însă zăpada nu a rezista. De data aceasta însă, ţinând cont de perioada anului şi de condiţiile anuale din Şureanu, sunt toate şansele ca într-o săptămână zăpada să fie suficient de mare pentru a se putea schia. 

De altfel, proprietarii pensiunilor din zonă s-au pregătit pentru un sezon lung de schi. De exemplu, Pensiunea Poarta Raiului, este deja gata pentru sezonul rece şi îşi aşteaptă turiştii. Aproape toate pensiunile din zone au deja rezervări pentru 1 decembrie, pentru vacanţele de iarnă ale copiilor şi pentru sărbătorile de iarnă şi Revelion.

Dacă vremea va fi la fel în continuare, este foarte posibil ca la 1 Decembrie să se poată schia în zonă. Domeniul Schiabil Şureanu este situat în Munţii Şureanu, într-un cadru natural montan magnific. Prima ninsoare din această toamnă a căzut aici la începutul lunii octombrie, însă zăpada s-a topit.

image

În apropiere, Drumul Naţional 67 C – Transaplina este închis circulatiei între localităţile Rânca şi Obârşia Lotrului, după ce Administraţia Naţională de Meterologie a anunţat că în zona de munte va fi cod portocaliu de ninsori, viscol şi ceaţă.

   

image

Este iarnă în toată regula şi în Apuseni. Prima zăpadă a căzut în comuna Horea, la peste 1.600 de metri altitudine, pe vârful Petreasa. Prognozele meteo anunţau lapoviţă şi ninsoare în zona montană. Înca din cursul nopţii de vineri a început să ningă, iar la cota 1600 stratul de zăpadă a început să se aştearnă, acoperind pădurea cu zăpada pufoasă.

Alba Iulia


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri