A murit deputatul PNL Corneliu Olar. Parlamentarul de Alba avea 62 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Corneliu Olar a decedat la vârsta de 62 de ani
Corneliu Olar a decedat la vârsta de 62 de ani

A murit după o lungă şi grea suferinţă Corneliu Olar, deputat PNL de Alba. Acesta a fost, în ultima perioadă, internat într-un spital din Bucureşti, dar de curând a fost transferat la Alba, pentru a fi mai aproape de familie.

Anunţul privind decesul acestuia a fost făcut pe pagina de Facebook a deputatului. Corneliu Olar urma să împlinească 63 de ani în aprilie.

A fost deputat timp de mai multe mandate (din partea PDL şi ulterior PNL), între 2008 şi 2022, cu o întrerupere de 4 ani (din 2012 până în 2016). Înainte de a deveni parlamentar, Corneliu Olar a fost primar al comunei Horea, funcţie din care s-a remarcat ca un lider al oamenilor din Ţara Moţilor.

Parlamentarul se lupta de câţiva ani cu o boală incurabilă. Deşi grav bolnav, Olar şi-a continuat activitatea parlamentară, fiind memorabil un moment din anul 2019, când deşi se afla sub tratament cu citostatice, s-a dus în plenul Parlamentului pentru a vota moţiunea de cenzură la adresa guvernului condus de Viorica Dăncilă.

Olar era considerat deputatul Ţării Moţilor, reprezentând cea mai importantă voce a oamenilor din această zonă, la Bucureşti. A fost iniţiatorul mai multor legi menite să îi ajute pe moţi, printre care una care se numeşte chiar Legea Moţilor.

Mesajul transmis de PNL Alba:

”Cu adâncă tristeţe vă anunţăm decesul colegului nostru, Corneliu Olar – Deputatul Moţilor. Încă nu s-a inventat dicţionarul cu toate cuvintele care să descrie loialitatea şi ataşamentul pe care Corneliu Olar le-a avut faţă de Ţara Moţilor, de oamenii de aici, de cei care l-au făcut să dea, întotdeauna, totul, chiar până-n ultima clipă.

Dincolo de chipul care n-a ascuns niciodată nimic, de omul care a spus mereu lucrurilor pe nume, rămân munca şi realizările celui care n-a căutat niciodată gloria, dar va fi pomenit şi amintit pentru totdeauna ca „Deputatul Moţilor”. Dumnezeu să-l odihnească”.

Vă mai recomandăm:

 

Medic de familie: „Partidele politice au permis cetăţenilor să obţină certificatul verde foarte uşor”

 

Cum se pregătesc poliţiştii într-un judeţ din Ardeal: „Trageri în mişcare, cu simulare ca într-un caz real“

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite