Un primar din Harghita se plânge că urşii sapă la mormintele din cimitir: „Aceasta se numeşte profanare” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Szilveszter Attila

Szilveszter Attila, primarul comunei Atid din Harghita, se plânge, într-o filmare postată pe Facebook, că urşii fac stricăciuni nu numai în gospodăriile oamenilor, ci şi în cimitir, unde au început să sape şi să dărâme morminte, în căutare de hrană. Edilul cere autorităţilor să intervină pentru că oamenii au ajuns la capătul răbdării.

Primarul Szilveszter Attila s-a filmat lângă mormântul unde spune că un urs a făcut stricăciuni şi a lansat un apel la adresa Ministerului Mediului pentru rezolvarea problemei.

„Eu vă rog pe toată lumea care e competentă în sensul acesta: Ministerul Mediului, asociaţia vânătorilor, pe toată lumea cine-i competent, să facem ceva acum, nu numai să vorbim. Vă rog şi pe verzii (ONG-urile de mediu - n.r.), uitaţi-vă oameni, deja am ajuns la punctul culminant. Au ajuns oamenii la punctul maxim de răbdare. Nu se mai poate. Gata, s-a terminat cu asta. Dacă lăsăm tot aşa, ajungem să ne mănânce urşii. Vă rog să luaţi măsurile cele mai dure, cele mai bune, cele mai responsabile în sensul acesta”, a mai spus Szilveszter Attila, conform Agerpres.

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, susţine că prezenţa ursului în cimitir „este un motiv de îngrijorare, deoarece oamenii nu mai îndrăznesc să meargă nici în aceste locuri unde-i comemorează pe cei dragi" şi că „situaţia a scăpat de sub control şi este nevoie de intervenţia imediată a celor competenţi".

„E foarte trist. Deja am ajuns cu problema urşilor că intră în grădină, intră la morminte. Uitaţi, dărâmă morminte, sapă la mormânt. Aceasta se numeşte profanarea mormintelor. Nu se acceptă aşa ceva. Nu mai pot să stea în pădure că-s atâţia de mulţi”, a spus Szilveszter Attila, într-o înregistrare făcută lângă un mormânt şi postată pe pagina de socializare a preşedintelui Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba.

VIDEO AICI

SocietatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite