Un dispecer ISU a salvat prin telefon viața unui bebeluș. Nu este la prima intervenție

0
Publicat:

Dispecerul de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență și Serviciul de Ambulanță Cluj a explicat prin telefon manevrele care au dus la salvarea micuțului.

Plutonier adjutant Florin Oneț FOTO: IGSU
Plutonier adjutant Florin Oneț FOTO: IGSU

Un copil în vârstă de 3 luni este în viață datorită unui dispecer ISU, la rândul său tată al unui bebeluș de 5 luni.

Plutonier adjutant Florin Oneț se afla în serviu când a fost apelat la 112 de către mătușa unui copilaș, care anunța că pruncul în vâstă de doar 3 luni este inconștient.

Florin a preluat cazul, încercând, în primă instanță, să o liniștească pe mătușa copilului, dar și să obțină informațiile necesare gestionării situației critice.

”- Respiră copilul?

- Da, însă foarte greu!

- Știți să aibă probleme de sănătate?

- Nu, dar tocmai ce a băut lapte și i-am dat câteva picături pentru colici. Probabil că s-a înecat!

- În regulă, vă rog să mă ascultați cu atenție până când vine ambulanța!”, a fost dialogul purtat cu mătușa.

Cum starea bebelușului era din ce în ce mai gravă, dispecerul i-a spus  femeii să îl pună pe copil pe brațul tatălui și a cerut să vorbească cu el.

”- Vă rog să îl țineți pe brațul dumneavoastră și cu podul celeilalte palme să îl loviți în spate, ușor, de jos în sus!

- Niciun rezultat!

- Vă rog să continuați!”, au continuat sfaturile prin telefon, în timp ce echipajul de la Serviciul de Ambulanță Județean era deja pe drum spre Tritenii de Jos.

În cele din urmă, manevrele explicate de colegul nostru au avut succes. Copilul a început să respire și să-și revină până la sosirea ambulanței. Prin stație s-a transmis către dispecerat și vestea mult așteptată: „Am ajuns. Copilul e bine!”

Potrivit colegilor săi, plutonierul adjutant Florin Oneț nu este la prima intervenție de acest fel. De-a lungul carierei sale, a explicat și altor părinți cum să efectueze manevrele de resuscitare în cazul bebelușilor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite