Un ciobănesc german şi-a salvat stăpânul după ce a condus poliţia la locul accidentului unde se afla bărbatul rănit VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Captură YouTube/NBC5 WPTZ
Foto: Captură YouTube/NBC5 WPTZ

Un ciobănesc german a condus poliţia la locul accidentului de maşină unde stăpânul lui zăcea rănit şi cu hipotermie. Poliţia din SUA a comparat întamplarea cu o poveste din seria de filme „Lassie", relatează agenţia AFP.

Tinsley, o căţea în vârstă de un an, a fost reperată luni seara pe o autostradă la graniţa dintre New Hampshire şi Vermont (nord-estul Statelor Unite), iar şoferii au apelat la forţele de ordine.

Când poliţişti au încercat să prindă animalul, acesta a început să alerge până în Vermont, unde o balustradă fusese ruptă de o camionetă avariată.

Stăpânul câinelui şi o altă persoană fuseseră proiectate în afara autovehiculului şi sufereau de hipotermie, scrie Agerpres.

„A devenit rapid evident că Tinsley a condus (poliţia) la locul accidentului şi la răniţi'', au indicat forţele de ordine din New Hampshire pe Facebook.

„Ei au intuit că femela încerca să le arate ceva pentru că aceasta continua să îi ocolească, însă nu a fugit'', a declarat poliţistul Daniel Baldassarre postului local WCVB.

„Într-un fel îi chema să o urmeze, ceea ce ei au făcut şi, spre surprinderea lor, privind dincolo de balustrada avariată, dedesubt, în direcţia în care se uita câinele, cu greu le-a venit să creadă'', a adăugat el.

„Pentru cei care îşi amintesc, pot să compar asta cu o poveste reală din „Lassie”, în care oamenii se află în suferinţă, iar câinele merge să caute ajutoare pe care le aduce în locul respectiv", a adăugat Baldassarre.

Cam Laundry, stăpânul animalului, a spus că ciobănescul german va fi recompensat pentru inteligenţa sa şi ajutorul pe care i l-a acordat. Acesta a spus că Tinsley este îngerul său păzitor. Bărbatul nu a suferit răni garve şi se află într-o stare bună.

Societate


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri